OGLED U HANNOVERU

Hrvatski rukometaši se nisu predavali, ali Njemačka i drugi puta u tri dana stigla do minimalnog trijumfa

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija i u drugom je prijateljskom susretu u tri dana pretrpjela minimalni poraz od Njemačke, nakon 25-26 u srijedu u Zagrebu, u subotu je u Hannoveru Hrvatska izgubila sa 23-24 (13-11)

Hrvatska je najveću prednost od tri pogotka stvorila pred kraj prvog poluvremena kada je u 29. minuti vodila sa 12-9, no u prvoj polovici nastavka Njemačka je serijom 8-2 preuzela kontrolu rezultata i stigla do prednosti 19-15.

Niti tada se izabranici Line Červara nisu predali već su šest minuta prije isteka vremena stigli do poravnanja na 22-22 i napada kojega nisu iskoristili.

  • +9
Rukomet, Hrvatska - Njemačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Stepančić je na ulasku u posljednju minutu pogodio za 23-23, no Njemačka je ipak u svom posljednjem napadu stigla do pobjedničkog pogotka kojega je postigao Hafner.

Luka Stepančić je s pet golova predvodio strijelce Hrvatske, dok je Uwe Gensheimer proslavio 33. rođendan sa šest golova za Njemačku.

Nakon zagrebačkog remija 21-21, ženskareprezentacija doživjela je uvjerljiv poraz u uzvratnom susretu u Hannoveru sa 23-32 (11-16). Domaći sastav dočekao je Hrvatsku jači za svog službeno prvog kružnog napadača Juliu Behnke, inače članicu Rostova na Donu. Ionako oslabljena, bez igračica iz inozemstva i Podravka Vegete, Hrvatska je pak u Hannover doputovala i bez Dore Lacković, koja je zbog poslovnih obaveza ostala doma.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ivana Dežić s devet pogodaka. Po tri su dale Slavica Schuster i Stela Posavec. Kod domaćina po šest pogodaka Antje Lauenroth i Alicia Stolle.