KAKVA DRAMA

Hrvatski ragbijaši u zadnjoj sekundi stigli do jedne od najvećih pobjeda u povijesti i osigurali ostanak

25.03.2023 u 16:23

Bionic
Reading

Hrvatska ragbijaška reprezentacija osigurala je ostanak u Trophy diviziji dramatičnom 39-37 pobjedom protiv Litve na gostovanju u Šiauliaiju

Hrvatska je do vrijedne pobjede, jedne od najvećih u povijesti, stigla pogođenim kaznenim udarcem Jasona Newtona u posljednjoj sekundi.

Bila je to utakmica puna preoketa, Hrvatska je u završnici prvog poluvremena vodila sa 14-13, a tada je zbog visokog obaranja na 10 minuta isključen Daniel Mau'u. Litva je iskoristila igrača više i u tih 10 minuta postigla dva polaganja za svoju prednost 27-14.

Povratkom Mau'ua Hrvatska se uspjela vratiti u igru, upravo je on postigao polaganje za smanjenje na 30-29 da bi Newton pogodio pretvaranje i doveo Hrvatsku u prednost 31-30. Nakon polaganja kapetana Jurišića Hrvatska je stigla i do vodstva 36-30, no u zadnjoj minuti su domaćini polaganjem i pretvaranjem stigli do prednosti 37-36. No, u posljednjem napadu Hrvatska je dobila novi kazneni udarac, a Newton bio je nepogrešiv za pobjedu 39-37.

"Bio sam opušten i samo razmišljao da dobro udarim loptu. Ako razmišljaš da bi mogao promašiti, promašit ćeš. Vjerovao sam u svoju tehniku udarca", rekao je Newton koji je utakmicu okončao sa 19 postignutih poena iz kaznenih udaraca i pretvaranja.

Po pet bodova polaganjima su postigli Galić, Brajković, Mau'u i Jurišić.

Hrvatska će sljedeće subote u Makarskoj ugostiti Švicarsku.