sp u boksu

Hrvatski boksači Luka Plantić, Matteo Komadina i Gabrijel Veočić odlično su startali u Beogradu, a prema prikazanom, i u subotu bi nas mogli razveseliti

26.10.2021 u 18:13

Bionic
Reading

Drugog dana borbi u beogradskoj Štark Areni trojica hrvatskih boksača izašli su u ring i sva trojica slavili su blistave pobjede. Hrvatski boksači Matteo Komadina (63.5 kg), Luka Plantić (80 kg) i Gabrijel Veočić (do 75 kg), uspješno su startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Hrvatski boksači su odlično startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U prva dva nastupa ostvarili su dvije pobjede.

Komadina (27) je u dvoboju 1. kola podijeljenom odlukom sudaca sa 4:1 svladao Korejca Jongseunga Leeja, dok je Plantić (24) u poluteškoj kategoriji uvjerljivom pobjedom 5:0 dominirao protiv neiskusnijeg slovenskog reprezentativca Gregora Starašiniča.

Naš veliki adut, olimpijac Luka Plantić (24) boksao je opušteno i kontrolirao je meč od prvog do posljednjeg udarca gonga.

'Boksao sam taktički, tako da se ne potrošim previše, jer ti prvi mečevi su mi dosad znali odnijeti nepotrebno puno energije. Boksao sam sve kako smo trener i ja zamislili, a za subotu ćemo proučiti kako se taktički postaviti protiv Bjelorusa i idemo po novu pobjedu', kazao je Planitić kojeg u subotu u 16-ini finala čeka Bjelorus Alakseij Alfiorauj.

Komadina je kontrolirao nezgodnog Leeja, krotio ga snažnim lijevim krošeima i zadnjim direktima, a u finišu 1. runde nakon novog snažnog zadnjeg direkta prisilio žustrog Korejca na brojanje.

Matteo je nastavio s dominacijom i u drugoj rundi i stekao praktički nedostižnu prednost. Lee je u trećoj rundi krenuo u totalni juriš, na sve ili ništa, Komadina je treću rundu izgubio, no oporavio se na vrijeme, sačuvao prednost i zasluženo upisao veliku pobjedu. Sljedeći protivnik u šesnaestini finala u subotu 30. listopada bit će mu vrlo kvalitetni Ukrajinac Denis Pesotski.

'Izuzetno sam zadovoljan svojom borbom, bila je teška borba protiv Južnokorejca i dao sam sve od sebe. Čeka me Ukrajinac u subotu, isto tako dat ću sve što mogu i nadam se najboljem mogućem ishodu', kazao je Komadina.

Poslije Komadine i Plantića, sjajni niz nastavio je Brođanin Gabrijel Veočić, hrvatski prvak u srednjoj kategoriji (do 75 kg).

Tek 20-godišnji Gabrijel Veočić izborio je i treću pobjedu na startu Svjetskog prvenstva i plasirao se u šesnaestinu finala gdje će boksati protiv vrlo dobrog reprezentativca Bosne i Hercegovine Lea Cvitanovića u subotu, 30. listopada. Veočić je u 1. kolu pobijedio čvrstog Meksikanca Hectora Martineza Aguirrea odlukom sudaca 4:1.

Najmlađi hrvatski reprezentativac pametnim i tehničkim boksom stekao je prednost u prve dvije runde (4:1 i 5:0), a u trećoj se othrvao naletima agresivnog Meksikanca i zasluženo slavio. Dva suca vidjeli su njegovu čistu pobjedu 30:27, dvojica 29:28, a samo je mađarski sudac bodovao meč u korist Martineza.

U srijedu, 27. listopada u ring će izaći još jedan mladi hrvatski debitant, u lakoj kategoriji do 60 kg Diego Mamić u 1. kolu boksa protiv Kolumbijca Duvana Morena Zulete.

U međuteškoj kategoriji do 86 kg nastupit će najstariji hrvatski reprezentativac Damir Plantić (31). U 1. kolu u srijedu, 27. listopada se bori protiv Gruzijca Artjoma Jordanjana.