borba je 30. listopada

Alen Babić doznao protiv koga će se boriti u Londonu; a riječ je o boksaču kojeg je prije dvije godine nokautom završio Filip Hrgović

18.10.2021 u 22:20

Bionic
Reading

Iako se trebao boksati protiv Australca Lucasa Brownea, Alen Babić nedavno je doznao da meča protiv tog boksača neće biti. No, to ne znači da neće biti borbe. Jer kao zamjena Australcu stiže Meksikanac Eric Molina, isti onaj kojeg je prije dvije godine nokautirao Filip Hrgović

Pomalo zabrinuti ostali su fanovi Alena Babića kada se saznalo kako Lucas Browne neće boksati protiv njega 30. listopada. Puno vremena za pronaći zamjenu nije preostalo, no čini se kako su Matchroomovi čelnici ipak uspjeli te je Babić dobio itekako dostojnog protivnika.

Kako piše Fightsite.hr, Eric Molina (28-7-0, 20 KO) pristao je uskočiti kao zamjena za Brownea. 39-godišnji meksičko-američki boksač izuzetno je iskusan, a 2016. godine borio se protiv Anthonyja Joshue za IBF-ov pojas u teškoj kategoriji. Međutim, AJ je bio presnažan te ga je nokautirao u trećoj rundi borbe.

Boksao je Molina i protiv boksača kao što su Deontay Wilder, Chris Arreola, Dominic Breazeale i mnogi drugi.

Ipak, hrvatski fanovi pamte ga po borbi s Filipom Hrgovićem. 'El Animal' je u prosincu 2019. godine nokautirao Molinu u trećoj rundi borbe, no Molina je vjerojatno najrenomiraniji boksač s kojim je Filip do sada boksao. Molina je nakon borbe s Hrgovićem odradio još dva meča.

U ožujku je izgubio od Fabija Wardleya, a krajem kolovoza nokautirao je Alejandra de la Torrea. Sada ga čeka još jedan meč protiv Hrvata, no ovaj puta protiv 'Savagea'.

Inače, Alen Babić i Eric Molina trebali su boksati još u ožujku, no 'Savage' je meč morao otkazati zbog ozljede i operacije ramena. Dvojica boksača na koncu će ipak odraditi svoj meč, a Babić može odahnuti i zasigurno je presretan što mu nije propao nastup na velikoj pozornici, odnosno na priredbi koju predvode Dillian Whyte i Otto Wallin.

Eric Molina svakako je adekvatan i kvalitetan protivnik za deveti profesionalni meč, a nadamo se kako će Babić uspješno ostvariti devetu pobjedu u svojoj karijeri.