to bi bilo sjajno

Hoće li najjača momčad Formule 1 u svoje redove opet dovesti Schumachera?

10.12.2018 u 08:58

Bionic
Reading

Toto Wolff najavio je da postoji mogućnost da Mick Schumacher u budućnosti vozi Mercedes, bolid s kojim je njegov otac Michael završio karijeru...

Podsjetimo, Michael Schumacher svoju je impresivnu karijeru zaključio razvijanjem Mercedesovog bolida s kojim je doduše tek jednom bio najbrži na kvalifikacijama i jednom završio na pobjedničkom postolju, no njegov rad kroz tri sezone svakako je pomogao da 'srebrne strijele' sljedećih godina postanu najjača momčad Formule 1 i osvoje pet titula vozačkih i konstruktorskih prvaka u nizu.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Schumi je nakon završetka karijere doživio tešku nesreću na skijanju i već pet godina živi pod velom tajnosti u svom domu u Švicarskoj, ali njegov sin polako se probija prema elitnom automobilističkom natjecanju.

Mick Schumacher postao je ove sezone europski prvak Formule 3 i sve se češće spominje njegov ulazak među elitu. Mercedes je naravno među zainteresiranima, ako se razvoj 19-godišnjeg Nijemca nastavi i u Formuli 2 u pravom smjeru.

'Nije dio našeg juniorskog programa, ali je osvojio F3 titulu s Mercedesovim motorom, što je sjajno. Treba mu dati vremena. Čeka ga Formula 2 u kojoj će se natjecati s mnogim iskusnijim vozačima. Ne sumnjam u njegov uspjeh u Formuli 1. Možda s nama, možda i ne,' zagonetno je rekao ravnatelj Toto Wolff.

Mini Schumi, kako Micka zovu u Njemačkoj, morat će biti strpljiv, jer Mercedes već ima Hamiltona koji će sigurno još barem tri sezone biti dio momčadi, ali i Estebana Ocona kojeg pripremaju da zamijeni Bottasa 2020. godine...