riskira zdravlje

Hamilton promijenio sport i umalo nastradao: Bolje da se drži četiri kotača...

02.12.2018 u 18:01

Bionic
Reading

Lewis Hamilton pao je s motora testirajući u Jerezu Yamahu R1, što njegovim šefovima u Mercedesu sigurno nije bilo drago čuti...

Mnogi vozači Formule 1 obožavaju i motociklizam, među njima i Michael Schumacher koji je nakon prvog umirovljenja neko vrijeme adrenalin primao vozeći Superbike, sve dok jednom prilikom nije pao i ozlijedio vrat.

  • +11
Lewis Hamilton Izvor: Reuters / Autor: EDGARD GARRIDO

Legenda kaže da ga je supruga Corinna potaknula da se u Formulu 1 vrati s Mercedesom 2010. godine, samo da se makne što dalje od opasnog motociklizma kojeg se uhvatio.

Sklonost motorima ima i Lewis Hamilton koji je nakon pete osvojene titule prvaka svijeta odlučio svoj uspjeh proslaviti testirajući Yamahu R1 u Jerezu, no prema tvrdnjama talijanske Gazzette dello Sport jureći talijanskom stazom u jednom trenutku izgubio je kontrolu i pao.

Znamo da padovi s motora uzrokuju u većini slučajeva ozljede, prije svega ključne kosti i zglobova ruke, no Hamilton se ovaj put izvukao neokrznut.

Njegovi šefovi u Mercedesu zasigurno nisu bili sretni kad je do njih došla ova vijest.

'Lewis je superzvijezda i momčad ga pokušava shvatiti. S njim nije lako, radi se o tome da moraš pokušati ne suditi drugome, jer svi mi trebamo nešto drugačije u životu da bismo bili sretni,' komentar je ravnatelja Tota Wolffa.

Maxu Verstappenu slično testiranje je Red Bull iz očitog razloga tijekom ljeta zabranio...