KUP KRALJA

Hezonja odveo Barcu u finale i postao junak momčadi!

21.02.2015 u 20:47

Bionic
Reading

U polufinalnom susretu Kupa kralja Barcelona je slavila protiv Unicaje rezultatom 87:79, a ključne je koševe za Barcu postigao baš Mario Hezonja. I on i Ante Tomić odigrali su dobru utakmicu, ali Hezonja je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije

Samo sedam minuta prije kraja susreta, Unicaja je vodila 68:62 te djelovala kao značajno bolja momčad na terenu. Tijekom napada koji nije puno obećavao lopta je došla do Marija Hezonje, koji je pogodio tricu u trenutku kada se lomila utakmica. U gotovo istoj minuti, Hezonja je ponovo ubacio poene, koji su doveli Barcu do vodstva 69:68.

Općenito, Hezonja je u posljednjoj četvrtini bio najbolji igrač na terenu te je u tom periodu igre ubacio osam poena, koji su redom bili od iznimne važnosti, baš kada se lomio susret. U trenucima odluke, na klupi su ostali Navarro, Huertas i Abrines, a Barcu su vukli mladići Satoransky i Hezonja.

Što se cijelog susreta tiče, Ante Tomić odigrao je dobar dvoboj s 10 poena i jednako toliko skokova, dok je Hezonja ubacio 12 poena. No, puno je važniji trenutak kada ih je ubacio, čime je postao apsolutni junak svoje momčadi.