bugari dolaze

Hajdukovci su optimistični: Dobar je Levski, ali mi ćemo ih pobijediti!

12.07.2017 u 22:03

Bionic
Reading

Hajduk u četvrtak (13. srpnja) od 20.30 sati u Dugopolju igra prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige. Protivnik je Levski iz Sofije, a 'bili' ne očekuju ništa osim pobjede...

'Očekujemo čvrstog protivnika jer momčad Levskog ima dobre pojedince i jako ih cijenimo, ali mi ćemo pobijediti. Mi želimo proći u 3. pretkolo Europske lige i uvjeren sam kako moja momčad ima snage to ostvariti u predstojeće dvije utakmice protiv Levskog', rekao je trener Hajduka Joan Carrillo u najavi utakmice.

'Bili' će utakmicu protiv Levskog igrati u Dugopolju jer je splitski Poljud zauzet zbog održavanja Ultra festivala elektroničke glazbe.

'Ovo je lijep, malen stadion... Ali, nije kao Poljud. Svi navijači koji bi željeli na utakmicu neće moći doći, a to je mali hendikep za Hajduk', napomenuo je Carrillo i nastavio:

'Dat ćemo sve od sebe za naše navijače i očekujem podršku publike s tribina stadiona u Dugopolju! Stadion je mali, blizu je publika, i očekujemo da nam oni daju bitan iskorak.'

Prokomentirao je Carrillo i protivnika, bugarski Levski iz Sofije.

'Nakon što smo analizirali utakmice koje je igrao Levski, očekujemo čvrstog protivnika. Gledali smo njihovu pobjedu nad Sutjeskom 3:1, ali smo vidjeli i uzvrat, u kome je defenzivnom igrom Levski osigurao remi i prolaz. Jako ih cijenimo, imaju kvalitetne pojedince, ali mi ćemo ih pobijediti. Mi imamo drugačiju filozofiju igre, ne znamo se braniti i uvijek idemo na pobjedu.', uvjeren je Carrillo koji je upozorio:

'Ova se utakmica ne igra 90, nego 180 minuta. Nama nije cilj napraviti korak naprijed, pa dva natrag, nego želimo i pobjedu i prolaz.'

Za utakmicu neće biti spreman Toma Bašić, a nema ni golmana Ive Grbića.

'Bašić je dobio udarac, kroz koji dan će biti spreman. Žao mi je što ne mogu računati na njega, ali njegovi suigrači su spremni zamijeniti ga. Sličan problem imamo i s Grbićem, koji također neće biti spreman za utakmicu. Njihove ozljede nisu ozbiljne, oni će se sigurno oporaviti za par dana, što je jako bitno, jer ulazimo u ritam od dvije utakmice svakoga tjedna', otkrio je Carrillo.

Kapetan Hajduka Zoran Nižić je istaknuo kako očekuje pobjedu svoje momčadi u utakmici protiv Levskog.

'Mi ćemo od prve minute ići na pobjedu, ali nećemo srljati i bit ćemo istodobno i oprezni', poručio je Nižić i zaključio:

'Pobjeda? Da, ali i da ne primimo gol... Treba nam što veća razlika za uzvrat.'