zastrašujući pad

Grabio prema pobjedi na Tour de Franceu, a onda je sve završilo na jeziv način

25.07.2018 u 14:10

Bionic
Reading

Belgijski biciklist Philippe Gilbert bio je blizu pobjedi na 16. etapi Tour de Francea, no izgubio je kontrolu na spustu i doživio jeziv pad četiri metra u dubinu, zbog kojeg je morao odustati od daljnjeg natjecanja...

Ljubitelji biciklizma u srijedu su svjedočili izuzetno dramatičnoj etapi Tour de Francea. Nakon što je policija upotrijebila suzavac u sukobu s poljoprivrednicima, što su na svojim očima osjetili i biciklisti, kasnije se dogodila prilično jeziva nesreća i to vodećem čovjeku na stazi.

Naime, Philippe Gilbert odvojio se od ostatka i grabio prema trijumfu, a onda je na spustu izgubio kontrolu i doživio zastrašujući pad, uz vrlo grubo prizemljenje.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Nije bilo tako strašno, pao sam s visine od oko četiri metra. No, bilo je dosta kamenja dolje i pomislio sam da sam sve polomio. U prvi mah se nisam usudio pomaknuti,' priznao je 36-godišnji veteran koji se nekako dovukao do cilja, ali kasnije odustao.

'U velikim sam bolovima, koljeno mi je gadno ozlijeđeno, ali mislim da srećom ništa nije slomljeno,' rekao je novinarima Gilbert, no naknadni pregled pokazao je da je ipak došlo do frakture patele.

Tour de France se do nedjelje nastavlja bez hrabrog Belgijca, a za ukupnu pobjedu bore se Thomas, Froome i Dumoulin...