ZA VRIJEME UTRKE

Ružna strana Tour de Francea; mučki napad na najboljeg biciklista današnjice

20.07.2018 u 17:39

Bionic
Reading

Na Tour de Franceu ne nedostaje incidentnih situacija, a dvije su se dogodile u 12. etapi na kojoj je pobijedio britanski biciklist Geraint Thomas

Pisali smo o nepoznatom 'luđaku' iz desete etape koji se iznenada pojavioi svojim biciklom preskočio preko glava natjecatelja, a svašta se događalo i na 12. i najtežoj etapi Tour de Francea, 175.5 kilometra dugoj sa završnim usponom na legendarnom Alpe d'Huezu.

Za vrijeme utrke na stazu je upala nepoznata osoba koja je s bicikla pokušala srušiti branitelja naslova Chrisa Frooma. Britanac je izdržao nalet 'uljeza' te nastavio voziti. Motiv napadača nije poznat, ali Froome nije omiljen kod dijela navijača koji ga optužuju za doping iako je njegov slučaj okončan i zaključeno je da nije izigrao doping kontrolu.

Isto tako četiri kilometra prije cilja pao je Talijan Vincenzo Nibali koji je doživio bliski susret s motociklom, zadobio je ozbiljne ozljede, te se zbog slomljenih rebara povukao s Toura.

Inače, atualni svjetski biciklistički prvak Slovak Peter Sagan (BORA) pobjednik je 13. etape ovogodišnjeg 'Tour de Francea' vožene od Bourg-d'Oisansa do Valencea u dužini od 169,5 kilometara dok je Britanac Geraint Thomas (Sky) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Thomas je u ukupnom redoslijedu zadržao 1:39 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog branitelja naslova, sunarodnjaka i momčadskog kolegu Chrisa Froomea (Sky), odnosno 1:50 minuta u odnosu na trećeplasiranog Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb).

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (UAE Emirates) u 13. je etapi ciljem prošao kao 83. sa 1:23 minute iza Sagana te je ukupno 49. sa 1:13:16 sati slabijim vremenom od Thomasa.