NOVI IZBORNIK

Goran Perkovac ima plan: Znam koga želim u stožeru, a kada je igrački kadar u pitanju...

02.02.2023 u 06:17

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na sjednici održanoj u srijedu za novoga je izbornika muške seniorske reprezentacije imenovao Gorana Perkovca (60)

UO HRS-a ocijenio je kako devetim mjestom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija.

Stoga je dužnosti razriješen dosadašnji izbornik Hrvoje Horvat, a na njegovo mjesto imenovan kapetan zlatne olimpijske reprezentacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac. Tijekom dosadašnje trenerske karijere Perkovac je bio izbornik Grčke i Švicarske, dok je većinu klupske karijere, kako igračke tako i trenerske, proveo u Švicarskoj.

"Jako lijep, predivan osjećaj", rekao je novi izbornik u razgovoru za Germanijak te otkrio svoje prve korake.

"Za početak u petak ujutro imamo predstavljanje, konferenciju za medije. A nakon toga ću gledati da što prije popričam s igračima, da vidim tko od njih što može i želi, tko je ozlijeđen, tko ima kakve zamisli."

Progovorio je i o budućem izgledu stručnog stožera.

"Imam već neka imena u glavi, dosta njih, ali svakako prvo moram njih pitati žele li oni to uopće, tako da je nepotrebno da ih iznosim imena, ali znat ćete sve na vrijeme. Do petka ih sigurno neću imati, ali ću ih imati do negdje sredine drugog mjeseca. Nije nužno baš da to petka znamo kondicijskog ili pomoćnog trenera, ima vremena, moram prvo s tim ljudima razgovarati."

Odmah je dao do znanja da u igračkom kadru neće biti puno rezova:

"Drastični rezovi nikada nisu dobra ideja pa ni sada. Gledat ću na to da složim momčad koja može trajati dvije, tri, više godina jer smo sada promijenili 30 i nešto igrača u kratkom vremenu, a zapravo nitko od njih nije znao svoj status u reprezentaciji. Idemo na kontinuitet", rekao je Perkovac za Germanijak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez