Logo (1)

Ep u rukometu

Francuska napokon nekoga pobijedila, a poznato je i s kime će Hrvatska odmjeriti snage u drugome krugu

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2020 20:38
  • Objavljeno 14.01.2020 u 20:36
Bionic
Reading

Jedan od domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše Austrija osvojila je prvo mjesto u skupini B prvog kruga natjecanja sa stopostotnim učinkom nakon što je u 3. kolu u Beču u utorak svladala Sjevernu Makedoniju s 32:28 (18:12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak

Jedan od domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše Austrija osvojila je prvo mjesto u skupini B prvog kruga natjecanja sa stopostotnim učinkom nakon što je u 3. kolu u Beču u utorak svladala Sjevernu Makedoniju s 32:28 (18:12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak.

Austrija je dominirala tijekom čitavog susreta te je u 52. minuti imala i 10 golova prednosti (32:22). Uslijedilo je opuštanje kod domaćih što je Sjeverna Makedonija iskoristila te sa šest uzastopnih pogodaka ublažila poraz.

Robert Weber sa sedam i Mikola Bilik sa šest golova predvodili su Austriju, dok je Stojače Stoilov postigao pet golova za Sjevernu Makedoniju.

Još ranije je poznato da će Hrvatska u drugom krugu za suparnike imati još Španjolsku i Njemačku, reprezentacije koje su osvojile prva dva mjesta u skupini C, dok će posljednjeg protivnika saznati nakon utakmice Ukrajina - Češka koja je na programu od 20.30 sati. U toj utakmici Ukrajina za prolazak mora pobijediti s najmanje dva gola razlike, dok je Češkoj dovoljan svaki pozitivan rezultat, pa čak i minimalni poraz.

Sa stopostotnim učinkom prvi krug natjecanja okončala je i Slovenija koja je u skupini F u Göteborgu svladala Švicarsku s 29:25. Miha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.

Velikan Francuska, koja je nakon dva poraza u prva dva kola izgubila izglede za prolazak u drugi krug, u svom je posljednjem nastupu na ovom EP u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu s 31:23 u susretu skupine D. Valentin Porte postigao je sedam pogodaka za Francusku, a Marko Panić devet za BiH.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal