Logo (1)

NAKON PRVOG KRUGA

Hrvatska statistika; tko najviše zabija, ima najjači šut, najbrži sprint, najviše blokada... i još puno toga

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija savršeno je odradila prvu fazu po skupinama na Euru, te se plasirala u drugi krug nakon tri pobjede iz isto toliko utakmica. Zanimljivo je bilo pogledati statistiku naših reprezentativaca

Idem od onih najistaknutijih statističkih podataka. Tako su u onoj najvažnijoj kategoriji – postignuti golovi – kod Hrvatske u tri susreta najefikasniji bili Luka Cindrić i Luka Stepanić sa po 12, a slijede Domagoj Duvnjak i Igor Karačić sa deset pogodaka. Jasno je da je u prvom krugu najviše u napadu potegnula vanjska linija.

Cindrić u Hrvatskoj i kod asistencija drži prvo mjesto sa devet (tri po utakmici), a zanimljivo je što naši igrači u ove dvije kategorije nisu ni blizu vrhu kad se gledaju sve reprezentacije, ali to zapravo dovoljno govori kako kod našeg sastava postoji raznovrsnost odnosno da ne ovisimo samo o jednom ili dvojici igrača.

  • +17
Hrvatska - Srbija, 3. kolo, skupina A, Euro 2020. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska na Euru ima dva golmana, Marin Šego je iskoristio priliku kao prvi golman te je upisao 29 obrana (35 posto) dok Matej Ašanin pravu priliku još čeka.

Naš najbolji bloker je Željko Musa sa četiri blokirana suparnička šuta, a kradljivac lopti očekivano Domagoj Duvnjak sa isto četiri.

  • +19
EP u rukometu, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Što se tiče dodavanja, lopta je najviše bila u rukama Igora Karačića – 262 puta, deset više od Luke Cindrića. Luka Cindrić je imao najviši skok kod šuta – 72 cm, najjači udarac u hrvatskim redovima opalio je Domagoj Duvnjak – 133km/h, a najbrži sprint tijekom utakmice izmjeren je Valentinu Ravniću – 30km/h.

  • +19
Hrvatska - Crna Gora, skupina A, 1. kolo, Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal