NOVI POLUFINALIST

[FOTO] Luda utakmica na Euru u futsalu i trijumf Rusije; igrači obje reprezentacije imali zajedno čak 98 udaraca prema golu

Bionic
Reading

Nakon Portugala i Ukrajine, plasman u polufinale Europskog futsalskog prvenstva u Nizozemskoj, izborila je i reprezentacija Rusije

Rusija je u četvrtfinalnom ogledu u Amsterdamu porazila Gruziju sa 3:1 u utakmici u kojoj su obje momčadi uputile zajedno 98 udaraca. Pobjednici čak 65 od toga 21 u okvir vrata, a Gruzijci 33 (10 u okvir).

Artem Nizajev je golom u 23. minuti doveo 'Zbornaju' u vodstvo, no minutu kasnije izjednačio je Petriy Branco. U 28. minuti je Ivan Čiškala doveo Rusiju u novo vodstvo, a isti je igrač u posljednjim sekundama zabio za 3:1 u praznu mrežu.

Rusija, europski prvak iz 1999. godine, će u polufinalu igrati protiv Ukrajine koja je u ponedjeljak pobijedila Kazahstan sa 5:3.

Branitelj naslova Portugal je također, u ponedjeljak osigurao plasman u polufinale pobijedivši Finsku sa 3:2, a posljednji polufinalist bit će poznat večeras nakon utakmice između Španjolske i Slovačke.

  • +4
Rusija - Gruzija, četvrtfinale Eura u futsalu 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Gerrit van Keulen / AFP / Profimedia