liga prvaka

[FOTO] Liverpool u samo dvije minute sredio bezidejni Villarreal; 'žuta podmornica' dobro se držala 50 minuta, a onda potonula

27.04.2022 u 23:14

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su na svom Anfieldu pobijedili španjolski Villarreal 2:0...

Liverpool je od prve minute utakmice krenuo ofenzivno, s visokim presingom na sve linije Villarreala. Realno, takav se odnos snaga i očekivao, momčad Jürgena Kloppa dominirala je i 'žuta podmornica' u prvih 45 minuta igre praktički nije stvorila niti jednu konkretnu priliku.

'Redsi' su imali nekoliko sjajnih prilika, pokušavali su Salah, Mane i Diaz, no promjene rezultata nije bilo, pa se igra sredinom prvog poluvremena primirila.

U 27. minuti Salah je pucao iskosa s desne strane, ali njegova lopta odlazi preko gola. Salah je i osam minuta kasnije u prilici, ali opet šalje loptu iznad gola.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Thiago Alcantara. Veznjak Liverpool snažno je opalio s nekih dvadesetak metara i pogodio prečku pa se na odmor otišlo s 0:0.

Liverpool je svoju dominaciju naplatio nakon desetak minuta igre u nastavku. 'Žuta podmornica' je na Anfieldu potopljena u razmaku od samo dvije minute.

Prvo je u 53. minuti Henderson pucao, nesretni Estupinan je pokušao blokirati njegov šut, ali je lopta na putu prema golu promijenila smjer i prevarila gostujućeg golmana Rullija za vodstvo Liverpoola 1:0.

Do vodstva 2:0 domaća momčad je stigla nakon samo dvije minute. Mohamed Salah je u toj 55. minuti odlično uposlio Sadija Manea koji je pravovremeno utrčao iza gostujuće obrane i gurnuo loptu pokraj nemoćnog Rullija uz lijevu vratnicu.

  • +21
Liverpool - Villarreal, Liga prvaka, polufinale, 27.4.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Nakon dva gola Liverpool je propustio još nekoliko dobrih šansi, ali lopta nije htjela u gol i treba priznati da su gosti imali dosta sreće u pojedinim trenucima.

A Villarreal nije napravio apsolutno ništa u fazi napada, uputili su igrači 'žute podmornice' samo jedan udarac, ali ni taj nije išao u okvir gola Liverpoola! Djelovali su nemoćno u napadu i na kraju mogu biti sretni što kući idu samo s dva primljena gola.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 3. svibnja u Villarrealu.