konferencijska liga

Fiorentina uvjerljiva protiv nemoćnog Heartsa, beogradski Partizan u samo tjedan dana i drugi put bolji od Kölna

13.10.2022 u 21:43

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine drugi put su u sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put 5:1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A Konferencijske lige

Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta vodila 4:0. Strijelci za Fiorentinu bili su Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak.

Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u 4. kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa 3:0. Dva gola je postigao Okaka, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.

  • +5
Fiorentina - Hearts, Konferencijska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO GIOVANNINI

Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1:0 golom Nicolasa Jacksona u 87. minuti. Još uvijek Villarreal nije matematički osigurao prvo mjesto, ali to se može dogoditi kada završi drugi ogled ove skupine između Hapoel Beer Sheve i Lecha iz Poznana.

U skupini D novu je odličnu utakmicu odigrao Partizan koji je na domaćem terenu svladao Köln 2:0 čime se učvrstio na prvom mjestu ljestvice. Inače, Partizan je uglednog bundesligaša svladao i prošlog tjedna u gostima 1:0. Ovaj put su strijelci za beogradski sastav bili Diabate u prvom te Ricardo Gomes u drugom poluvremenu.

  • +7
Partizan - Köln, Konferencijska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4:2 te je tom suparniku pobjegao na šest bodova razlike. Belgijanci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške - Molde. Na poluvremenu je Djurgarden imao 3:0, a dva puta je suparničku mrežu pogađao Wikheim.

Golom Roberge Apollon je pobijedio AZ Alkmaar 1:0 čime su Ciprani ostvarili prvu pobjedu u skupini E, a AZ nakon tri pobjede prvi poraz. No, nizozemska momčad i dalje je prva na ljestvici te najbliža direktnom plasmanu u drugi krug.

U skupini G na prvo mjesto je izbio rumunjski Cluj koji je u dva tjedna dva puta pobijedio prašku Slaviju. Ovaj put je bio bolji od Čeha na domaćem terenu 2:0. Strijelci su bili Daec u 11. minuti iz jedanaesterca te Brazilac Yuri Matias pet minuta prije kraja.

Za Cluj su cijelu utakmicu odigrali hrvatski nogometaši Denis Kolinger i Karlo Muhar, dok je na početku drugog dijela u igru ušao Lovro Cvek.