cifra od koje boli glava

PSG je odredio odštetu za koju Kylian Mbappe može napustiti Pariz; jedan velikan spreman je platiti tražene milijune eura

13.10.2022 u 19:32

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (23) odlučan je u namjeri da što prije napusti PSG. Francuski napadač od čelnika kluba je zatražio transfer već u zimskom prijelaznom roku, a klub je otkrio kolika će ih odšteta zadovoljiti. Cifra je jednostavno nevjerojatna...

Francuski mediji uvjereni su kako Kylian Mbappe (23) definitivno napušta PSG. Na Parku prinčeva svi su još uvijek u šoku nakon što je napadač ultimativno zatražio transfer i to već u zimskom prijelaznom roku!

Mbappe je razočaran odnosom klupskih čelnika koji navosno nisu ispunili neke od njegovih zahtjeva iako je ljetos potpisao ugovor do 2025. godine vrijedan čak 600 milijuna eura. Mbappe je od PSG-a dobio 300 milijuna eura samo za potpis ugovora, kao nagradu za vjernost, a uz to mu ugovor jamči plaću od 100 milijuna eura na godinu.

No, Mbappe je tražio i dodatne povlastice te je želio sudjelovati u sastavljanju momčadi, a te se njegove želje na kraju ipak nisu ispunile. Uz sve to je zaratio s Leom Messijem i Neymarom pa se jednostavno više ne vidi u momčadi PSG-a.

Španjolski Diario Sport objavio je kako je PSG postavio cijenu za svoju veliku zvijezdu, a ona iznosi nevjerojatnih 400 milijuna eura!

Podsjetimo, rekordni je transfer do sada bio onaj Neymara iz Barcelone u PSG kada je francuski klub španjolskom velikanu za Brazilca platio ukupno 222 milijuna eura.

  • +7
PSG - Benfica, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Pa koji je klub spreman platiti tolike milijune za Mbappea? Španjolci tvrde da je madridski Real ipak taj iako ih je francuski napadač ovog ljeta izigrao te pregovore s 'kraljevima' iskoristio kako bi si digao cijenu i na kraju potpisao za PSG. Realno, Real je i dalje zainteresiran, na Mbappea gledaju kao na višegodišnji projekt, spremni su 'riskirati' 400 milijuna eura iako će pregovorima tu odštetu pokušati smanjiti.

U igru za Mbappea mogao bi se uključiti i Liverpool, no pitanje je imaju li 'redsi' traženi novac ili su spremni PSG-u uz novac ponuditi i neke od svojih zvijezda. Iz prikrajka svoju priliku navodno čeka i Manchester United, ali Mbappe sigurno neće izabrati momčad koja nije konkurentna, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

I francuski i španjolski mediji uvjereni su kako je na kraju ipak Real Madrid novi klub Kyliana Mbappea, jedino se ne zna dolazi li Francuz na Santiago Bernabeu već ove zime ili u ljetnom prijelaznom roku.