roger uzima pauzu

Federer na bizaran način ostao bez teniskog trona pa razočarao ljubitelje tenisa!

25.03.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Roger Federer nije uspio zadržati prvo mjesto na ljestvici tenisača u Miamiju iako Rafael Nadal uopće nije nastupio, a nakon bolnog poraza od Kokkinakisa otkrio je kako neće uopće nastupati u sljedeća dva mjeseca...

Slavni 36-godišnji Švicarac fantastično je otvorio novu sezonu osvajanjem Australian Opena i preuzimanjem u Rotterdamu vodećeg mjesta na ATP ljestvici, da bi prošlog tjedna u finalu Indian Wellsa protiv Del Potra pokazao da je ranjiv, a onda je ove subote doživio težak udarac, ispavši već u svom prvom nastupu na turniru u Miamiju, u dvoboju protiv 175. tenisača svijeta Thanasija Kokkinakisa.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Federer je na bizaran način ostao bez prvog mjesta na svijetu. Iako Rafael Nadal uopće nije igrao u Indian Wellsu i Miamiju, Roger je branio titule na oba turnira i ovogodišnjim rezultatima izgubio je previše ATP bodova čime je Španjolcu prepustio tron.

Da stvar bude gora za ljubitelje tenisa, nakon razočaravajućeg poraza Federer je donio istu odluku kao i prošle godine.

Autor: Youtube

'Razgovarao sam sa svojim stručnim stožerom i odlučili smo da neću nastupati na zemljanoj podlozi. To uključuje i Roland Garros,' otkrio je legendarni Švicarac.

To znači da ga nećemo gledati na teniskim terenima sve do lipnja i turnira na travi koji prethode Wimbledonu, no mogao bi se unatoč tome vrlo lako vratiti na prvo mjesto ATP ljestvice. Naime, sada on nema ništa za braniti puna dva mjeseca, a svaki postraj Nadala u Monte Carlu, Barceloni, Madridu ili Parizu koštat će ga teniskog trona...