spektakl u monte carlu

Fantastične vijesti iz svijeta Formule 1; najprestižnija utrka vozit će se pred publikom, ali na tribine će moći tek mali broj odabranih...

05.05.2021 u 10:40

Bionic
Reading

Najpoznatija utrka Formule 1, ona za Veliku nagradu Monaca, vozi se 23. svibnja. Prošle je godine jurnjava ulicama Monte Carla otkazana zbog pandemije koronavirusa, a ove će se voziti i to pred gledateljima!

Najprestižnija utrka Formule 1, Velika nagrada Monaca, vozit će se 23. svibnja ulicama Monte Carla. No, ono što je važnije, utrku će uživo s tribina moći pratiti i gledatelji!

Fantastična je to vijest nakon što je VN Monaca prošle godine otkazana zbog pandemije koronavirusa. Sada će na tribine moći samo 7500 gledatelja, koji će svi morati proći PCR testove, objavila je u utorak vlada Kneževine Monaka.

Utrka za Veliku nagradu Monaca vozi se ulicama Monte Carla, a na montažnim tribinama inače ima mjesta za oko 40.000 gledatelja. No, njihov je broj veći jer se zbog specifičnog položaja staze navijati može i s balkona okolnih zgrada te luksuznih jahti usidrenih u marini pored koje prolazi gotovo četvrtina staze.

'Važno da se utrka održi uz minimalno sudjelovanje javnosti i maksimalno uvažavanje sanitarnih uvjeta', naglasio je državni ministar Pierre Dartout.

Organizatori su potvrdili kako je već sada prodano 4000 ulaznica, a ostatak će bez - obzira na cijenu - planuti u sljedećih nekoliko sati. Uvijek je bila stvar prestiža biti viđen na utrci u Monte Carlu, pa će tako biti i sada, bez obzira na pandemiju koronavirusa.

Utrka u Monte Carlu vozi se kroz 78 kruga dužine 3.3 kilometra, a 2020. godine se nije vozila zbog koronavirusa.