NAJVEĆI FANOVI PAMTE

Evo zašto je ova sezona za sina Michaela Schumachera još emotivnija i ljepša; bilo je to čak prije 30 godina, a jedan vozač završio je u zatvoru...

09.03.2021 u 07:55

Bionic
Reading

Ove sezone u Formuli 1 debitirat će Mick Schumacher, sin slavnog sedmerostrukog prvaka Michaela, koji je govorio kako se osjeća prije svoje prve utrke na VN Bahreina i zašto je na neki način ova godina posebna

Prezime Schumacher vraća se u najbrži oktanski sport. Haas je potpisao ugovor s talentiranim njemačkim vozačem, a teško je nekako za povjerovati da je ove sezone jedna velika obljetnica – 30 godina od prve utrke njegovog oca Michaela.

'Očito je da sam sada jedan od 20 vozača u Formuli 1 što je vrlo posebno. Kao dijete sanjao sam o tome 15 godina - i to se dogodilo', rekao je 21-godišnji Mick te dodao:

'Moj je otac prije 30 godina imao prvu utrku u Formuli 1 što ovu sezonu čini još emotivnijom i još ljepšom.'

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Podsjećamo, prvi od 306 nastupa Michaela Schumachera bio je u kolovozu 1991. na VN Belgije. Schumi je upao u momčad Jordana umjesto Bertranda Gachota koji je bio iza rešetaka zbog teškog napada, te je s lošim bolidom bio impresivan u kvalifikacijama u kojima je bio sedmi. Nažalost, u utrci je odustao u prvom krugu zbog problema s mehanikom.