odrađen prvi trening

[FOTO] Povratnik među hrvatske rukometaše: Svima će biti jednako teško u ovom ritmu, ali nitko nema ono što krasi našu reprezentaciju....

08.03.2021 u 21:32

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u kompletnom je izdanju u Zagrebu odradila prvi trening uoči olimpijskih kvalifikacija koje su na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru

Podsjećamo, uz Hrvatsku i domaćina Francusku, u Montpellieru će nastupiti i Portugal i Tunis.

Preostala dva kvalifikacijska turnira održavaju se u Podgorici (Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir).

Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog turnira izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

'Nikad se nismo ranije okupili nakon nekog prvenstva. Neka nova situacija za nas, ali s veseljem dočekujemo novo okupljanje. Sve tri ekipe su jako dobre i već danas smo počeli s pripremama, ali kako je njima, tako je i nama. U tim nekim trenucima kad će se odlučivati utakmice, nadam se da ćemo biti bolji', kazao je Marko Mamić.

Ivan Martinović je dodao kako je uvijek lijepo biti s reprezentacijom.

'Uvijek je lijepo biti s reprezentacijom, vidjeti dečke i stvarno mi je drago što sam tu. Mi znamo tko smo i imamo cilj pred očima koji želimo ostvariti. Mislim da se svaka ekipa želi kvalificirati, ali primarno je da se mi fokusiramo na nas i nadam se da ćemo onda doći do pobjede', poručio je Martinović.

Među reprezentativcima opet je Krešimir Kozina.

'Lijepo je opet biti tu, sretan sam bio jako kad me izbornik nazvao. Ritam jest ubitačan, ali tako je svima, nema izuzetaka, tako je i drugim ekipama. Svima je jasno kakav je cilj, mislim da će biti jako dobro', optimistično je najavio Kozina.

Hrvatska će vizu za Tokio tražiti na drugom od ukupno tri kvalifikacijska turnira.

'Teške su i ostale grupe, a što se tiče ove naše, mislim da se ne trebamo nikog bojati', poručio je Kozina i u zaključku posebno naglasio jednu stvar:

'Mislim da je upravo najveća prednost, sad kad će sve ekipe biti u takvom teškom ritmu, to hrvatsko srce i borbenost koja je oduvijek krasila našu reprezentaciju'.

Hrvatska prvu utakmicu igra u petak u 21.00 sati protiv domaćina Francuske.

Dan kasnije, čeka je susret s Portugalom u 18:30 sati, a posljednjeg dana turnira, u nedjelju 14. ožujka u isto vrijeme naša reprezentacija igra protiv Tunisa.

  • +7
Trening hrvatske muške rukometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL