prijelazni rok završen

Evo koji hrvatski nogometaši su izvisili, a koji uspjeli promijeniti klub ove zime

01.02.2019 u 10:05

Bionic
Reading

Za hrvatski nogomet zimski prijelazni rok obećavao je velike transfere, no na kraju su tek rijetki uspjeli promijeniti sredinu, od kojih je najzvučniji prelazak Marka Roga iz Napolija u Sevillu...

Mnogo se pisalo o transferima naših nogometaša tijekom siječnja, ali oni ključni nositelji reprezentacije na kraju su ostali gdje su i bili.

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Razočaran je zbog toga svakako najviše Ivan Perišić koji nije uspio ostvariti svoj san i zaigrati u Premiershipu, a Interovi navijači zbog otvorenog iskazivanja želje za odlaskom su mu zviždali na posljednjoj utakmici protiv Lazija. Neće mu biti lako vratiti njihovo povjerenje, a trenutno je i kod trenera Luciana Spallettija u nemilosti.

Blizu transferu bio je i Domagoj Vida koji je trebao iz Bešiktaša preći u Romu, ali posao se ipak izjalovio. Naš 29-godišnji defanzivac zbog toga nije tužan, on daje sve od sebe za kog god igrao, a za prelazak u veliki klub još ima vremena.

Spominjao se i odlazak Nikole Kalinića nakon samo pola godine iz Atletica u koji je stigao Alvaro Morata, no Diego Simeone odlučio ga je ipak zadržati, iako je postojao interes Valencije, Schalkea i Tottenhama. Pitanje je koliko je to dobro za našeg napadača, jer mogla bi mu se tijekom proljeća značajno smanjiti minutaža.

Govorilo se i povratku Vrsaljka iz Intera u Atletico, no operacija koljena koja ga čeka učinila je beznačajnim u kojem se klubu trenutno nalazi i čeka ga dugi oporavak tijekom 2019. godine.

Od onih koji su uspjeli ostvariti svoju želju i promijeniti sredinu svakako je najzvučniji prelazak Marka Roga iz Napolija na posudbu u Sevillu. Tamo bi trebao imati značajno veću minutažu u veznoj liniji, a ako se pokaže, Andalužani bi mogli otkupiti njegov ugovor za dvadesetak milijuna eura čime bi u potpunosti oživio svoju karijeru.

Alen Halilović u zadnji je čas uspio otići na posudbu iz Milana za koji gotovo uopće nije igrao u belgijski Standard. Svakako dobar potez za 22-godišnjaka kojem već dugo fali konstantnost nastupanja u natjecateljskim utakmicama.

Bivši najbolji igrač HT Prve lige Franko Andrijašević također je odahnuo nakon što je uspješno zamijenio Gent u kojem ga nisu cijenili s Waasland Beverenom.

Gent je napustio i Lovre Kalinić koji karijeru nastavlja među vratnicama engleskog drugoligaša Aston Ville.

U domaćem pak nogometu najsnažnije je odjeknulo potpisivanje za Manchester City mladog Ante Palaverse uz odštetu od nešto više od šest milijuna eura, dok je Dinamo napustio Mario Budimir koji je otišao u Persepolis, a stigla su inozemna pojačanja iz hrvatskih klubova, Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen...