vratio mu se osmijeh na lice

Andrijašević oduševio izjavom o povratku u reprezentaciju, ali i otkrio što misli o Rijeci

30.01.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 27-godišnji Franko Andrijašević, prošle je srijede promijenio klupsku sredinu. Do kraja sezone nosit će dres Waasland-Beverena, u koji dolazi na posudbu iz Genta

I već u prvoj utakmici, protiv Sporting Charleroija upisao je asistenciju, što je najbolji znak da 27-godišnji Franko Andrijašević nije zaboravio igrati nogomet. Jer prema statusu u kojem je bio dok je nosio dres Genta, svašta bi se moglo zaključiti.

'U Gentu se traži rezultat, odnosno to je klub koji ne trpi dugu prilagodbu. Ja sam imao peh zbog ozljeda, pola godine proveo sam sa slomljenim rebrima, dvaput sam imao problema i s vratom. I ono vrijeme koje obično igrač koristi za prilagodbu, ja sam proveo na prislinom odmoru. Posljedica toga je i izostanak kontinuiteta igranja. istina, znalo se dogoditi da nekoliko utakmica odigram u nizu, ali onda bi iz meni nejasnih razloga, završio na tribini. Nije mi bilo teško zaključiti da mi u klubu ne vjeruju i ne stoje uz mene. Nedostajalo je podrške, klub nije imao strpljenja', opisao je za tportal Franko Andrijašević, nekad najbolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige svoju situaciju u Gentu, zbog koje je i želio promijeniti sredinu.

  • +13
Franko Andrijašević pobjednik tportalovog izbora 'Kapetani biraju' - najbolji nogometaš MAXtv prve lige Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Matej Grgić

Na svu sreću, u ovom prijelaznom roku uspio je naći klub, a što je jednako važno, nije morao pakirati obitelj. Jer klubovi su udaljeni tek 60-tak kilometara jedan od drugog.

'Da, autom je to nekih 30-tak minuta vožnje, tako da smo svi ostali na okupu. Imao sam sreće jer u momčadi su me željeli i trener Adnan Čustović i predsjednik kluba. Kroz nekoliko razgovora, osjetio sam da imajju povjerenja u mene te da bih se mogao vratiti na razinu u kojoj sam bio prije dolaska u Gent. U sada već bivšem klubu počeli su se okretati drugim igračima i iskreno, vjerujem da ne razmišljaju o mom povratku. Otišao sam na posudbu samo jer me nisu mogli prodati. A tko bi kupio igrača koji ne igra? Nadam se da će se ta situacija promijeniti, dobro se osjećam, svi su me prihvatili. A onda očekujem da će se u ljetnim mjesecima pojaviti i kupac'.

Postojala je opcija povratka u Rijeku?

'Bili smo u kontaktu, ali to je više bili informativnog karaktera, da vidimo što s emože napraviti. Zbog načina kako u Gentu rade, nisam vjerovao u takav rasplet, makar ne isključujem mogućnost da bi me možda i pustili u Rijeku da se nije pojavio Beveren. Naravno, meni je drago što me se povezuje s Rijekom i da me na Rujevici žele. A i ja se želim, defintivno, jednog dana vratiti u Rijeku. No, isto tako, vjerujem u svoju kvalitetu i želio bih se dokazati u inozemstvu'.

A što je s povratkom u reprezentaciju? Nekad ste bili na Čačićevom popisu? Jeste li ikad pričali s aktualnim izbornikom Zlatkom Dalićem?

'Nisan razgovarao s izbornikom Dalićem. Što se mojih reprezentativnih ambicija tiče, prvo želim uhvatiti kontinuitet utakmica i formu kakvu san imao nekad. I tek tada mogu maštati o pozivu u reprezentaciju, odnosno što i kako. Svjestan sam da sam u ovom trenutku još jako daleko od reprezentacije, ali to mi je motiv da se pokušam što prije vratiti u pravu formu', zaključio je Franko Andrijašević, kojem na ovako iskrenoj izjavi možemo samo čestitati.