trenerova ideja

U Španjolskoj iznenađeni novom ulogom Modrića u Realu: Promjena nakon toliko godina...

30.01.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca naglašava kako je Luka Modrić bolji i opasniji na protivničkoj polovici nego ikad prije u dresu Reala, jer ga je trener Santiago Solari pogurao prema naprijed i zatražio od njega da bude ofenzivniji...

Nakon što je mjesecima tražio svoju najbolju formu, 33-godišnji hrvatski reprezentativni kapetan napokon ju je pronašao posljednjih tjedana u dresu Reala.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Luka Modrić opasniji je nego ikad pred protivničkim golom i već je zabio tri pogotka, koliko nije u cijeloj prošloj sezoni u kojoj je nagrađen od Fife i Uefe za najboljeg nogometaša godine.

Upisao je naš veznjak i dvije asistencije, izgleda brži i fizički spremniji nego nakon SP-a pa i Real s mnogo ambicija iščekuje završnicu sezone, prije svega u Ligi prvaka u kojoj će jurišati na četvrtu titulu u nizu, što polako podsjeća na pedesete godine prošlog stoljeća.

Španjolski dnevnik Marca naglašava kako je za Modrićev uzlet zaslužan trener Solari koji ga je u posljednjim utakmicama gurnuo prema naprijed i dao mu slobodu te priliku da više toga napravi u završnoj trećini protivničke polovice, zbog čega su stigli golovi i asistencije.

Iako u Realu u pravilu nikad nije imao tako ofenzivnu ulogu kao sada, za Modrića pozicija 'desetke' nije ništa novo, jer u hrvatskoj reprezentaciji upravo je to mjesto na kojem ga Zlatko Dalić voli vidjeti, ispred Ivana Rakitića i Marcela Brozovića.

Hoće li Lukine nove ovlasti omogućiti Realu povratak u borbu za titulu u Primeri, osvajanje Kupa kralja ili Lige prvaka saznat ćemo na kraju sezone, no jedno je sigurno: lijepo ga je gledati dok ima odlučujuću ulogu na terenu, a ne da samo služi suigračima da se uz njegovu pomoć proslave...