HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati novu utakmicu Hajduka; Splićani se zadnji puta na Poljudu protiv ovog suparnika nisu dobro proveli

27.09.2020 u 09:28

Bionic
Reading

U nedjelju je na rasporedu jedna utakmica šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige. Na Poljudu (19.05, Arenasport 3) Hajduk dočekuje Varaždin

Hajduk se oprostio od Europe u trećem pretkolu Europske lige porazom od Galatasarayja i bez obzira što u toj utakmici nije bio pod opterećenjem, jer su Turci slovili za velikog favorita, sigurno je oproštaj iz drugog po snazi Uefinog natjecanja ostavio fizičkog i psihičkog traga na domaćim nogometašima.

No na takvu situaciju u Splitu su navikli, a kako bi zadržali priključak s momčadima iz vrha kao jedina opcija u redovima Hajduka nameće se pobjeda.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE. Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

'Varaždin je ozbiljna momčad koja se totalno konsolidirala, posebno nakon pauze zbog koronavirusa. Čvrsti su i kompaktni, a prema naprijed imaju brze igrače. Naš pristup mora biti na visokom nivou da da pobijedimo', rekao je trener Hajduka te upozorio:

'Prvenstvo je tu, Europe više nema. U glavama igrača mora se desiti taj klik što prije da bismo nastavili u prvenstvu s dobrim rezultatima i pobjedama.'

U Varaždinu je na posudbi par Hajdukovih igrača i njima motiva neće nedostajati...

'Da, imamo nekoliko igrača u posudbama u drugim klubovima. Protiv matičnog kluba se želiš dokazati kako bi ljudima u klubu pokazao da se može računati na tebe.'

Varaždin je sve samo ne bezopasan, a posljednji međusobni susret ovih dviju momčad na splitskom stadionu završio je pobjedom gostiju 3:2.

'Ovo je nova utakmica i novo prvenstvo, ali ugodno je imati iza sebe takav rezultat s Poljuda. Hajduk je sigurno iscrpljen i potrošen u nadmetanju protiv Galatasaraya, ali ako se mi ne nametnemo u određenim dijelovima utakmice onda taj umor neće doći na vidjelo. Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka, da budemo točniji pasu i u iznošenju lopte te da budemo opasni jer ako nećemo biti takvi onda će nas Hajduk stiskati i imat ćemo puno problema na ovom susretu na kojem će Hajduk imati i pomoć gledatelja', izjavio je trener Varaždina Samir Toplak.

  • +8
Galatasaray - Hajduk Izvor: EPA / Autor: SEDAT SUNA

Po prvi put u aktualnoj sezoni Bijeli će igrati s prisustvom gledatelja koji do sada nisu nazočili utakmicama zbog posebnih mjera prouzrokovanih pandemijom koronavirusa. Na ovoj utakmici iz istih razloga dozvoljeno je prisustvo 20% kapaciteta svake tribine.

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene tablice sa sedam osvojenih bodova, baš kao i petoplasirani Varaždin.

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba. Pomagat će mu Marjan Tomas Iz Osijeka i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Tino Krečak iz Velike Gorice. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a pomoćnik VAR suca je Miro Grgić iz Osijeka.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Varaždin19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Gorica641113
3.Osijek631210
4.Hajduk42117
5.Varaždin52127
6.Rijeka42026
7.Slaven Belupo50414
8.Šibenik61144
9.Istra 196161144
10.Lokomotiva51134

Sljedeće utakmice

2.10.Lokomotiva-Istra 1961
3.10.Šibenik-Osijek
3.10.Gorica-Hajduk
4.10.Varaždin-Dinamo Zagreb
4.10.Rijeka-Slaven Belupo