BITKA ZA SP

Država će se zaista isprsiti! Zna se koliko će novca podijeliti nogometaši Sjeverne Makedonije ukoliko naprave i drugo čudo

Bionic
Reading

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski obećao je nogometnim reprezentativcima nagradu u iznosu od 500.000 eura ako pobijede Portugal i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo u Kataru

Sjeverna Makedonija je u subotu u polufinalu doigravanja iznenađujuće sa 1:0 u Palermu eliminirala europske prvake Italiju i u utorak je čeka okršaj protiv Portugala, a pobjednik tog susreta odlazi na SP u Katar. Iznenadna pobjeda Sjeverne Makedonije izazvala je pravu euforiju kod njenih navijača pa i kod premijera koji je prije Eura 2020. otišao u Vatikan zamoliti papu Franju da se pomoli za sjevernoamakedonsku reprezentaciju.

Portugal je u polufinalu doigravanja pobijedio Tursku sa 3:1, ali tek nakon što je turski napadač Burak Yilmaz promašio jedanaesterac pet minuta prije kraja koji je mogao iznuditi produžetke na rasprodanom stadionu Porta Dragao.

Euro 2020 je za Sjevernu Makedoniju bio prvi veliki turnir na kojem je ta reprezentacija nastupila od raspada Jugoslavije.

Premijer Kovačevski je u nedjelju ušao u zrakoplov kojim su reprezentativci Sjeverne Makedonije putovali za Porto kako bi se oprostio od njih te im je obećao nagradu ako se plasiraju na SP.

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Portugalski izbornik Fernando Santos svjestan je kvalitete suparnika te ističe da je Sjeverna Makedonija pobijedila u četiri od zadnjih pet gostujućih kvalifikacijskih utakmica za SP u Kataru.

'Pobijedili su u Njemačkoj i Italiji. Reći da su slabiji je pogrešan pristup ovoj utakmici', kazao je Santos u ponedjeljak.

'Suočit ćemo se sa Sjevernom Makedonijom mentalno kako bismo se suočili s Italijom. Znam da je to njihova utakmica života, ali je i naša. Ne možemo si priuštiti propuštanje Svjetskog prvenstva', dodao je.