serie a

Drama u Milanu; Ante Rebić je nakon teškog pada morao napustiti teren, a onda se s važnim vijestima oglasio trener 'rossonera'

27.09.2020 u 22:16

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić ozlijedio se u gostujućoj 2:0 pobjedi Milana protiv Crotonea u susretu 2. kola talijanskog prvenstva

Milan je na gostovanju pobijedio Crotonea 2:0. Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca kojeg je izborio Ante Rebić, a realizirao Franck Kessie. Pobjedu Milana potvrdio je Brahim Diaz golom u 50. minuti.

No, utakmicu je obilježila ozljeda Ante Rebića koji je u 56. minuti nezgodno pao na rame te je s grčem na licu morao napustiti teren. Isprva se strahovalo od teške ozljede, pad je bio stvarno neugodan i nespretan...

Nakon utakmice morao se oglasiti trener 'rossonera' Stefano Pioli koji je kazao kako - srećom - ništa nije puklo.

'Dobra je vijest da Rebić nije slomio ruku. Nadamo se kako će se to i potvrditi nakon detaljnih liječničkih pregleda i da njegova ozljeda neće zahtijevati duži izostanak. Nakon što smo ostali bez Ibrahimovića, imamo nedostatak igrača u napadu', poručio je Pioli.

'Kad ovako često igrate na početku sezone, važno je kontrolirati igru, kontrolirati tempo. Nismo držali loptu kako smo trebali, ali prošlo je dobro', komentirao je utakmicu trener Milana.

Milan je u prva dva kola Serie A upisao dvije pobjede, a sada ga u četvrtak očekuje gostovanje kod Rio Avea u play-offu Europske lige.

U susretu 2. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je deklasirao Genou 6:0. Nakon što je u prvom poluvremenu zabio samo jedan, Napoli je u nastavku napunio mrežu Genoe s još pet golova.

Strijelci su bili Rodrigo Lozano (10, 65), Piotr Zielinski (46), Dries Mertens (57), Eljif Elmas (69) i Matteo Politano (72).

Milan Badelj i Marko Pjaca bili su u početnom sastavu Genoe, Badelj je igrao do 64. minute, a Pjaca do 70. minute. Petar Brlek nije nastupio.

Verona, koju vodi Ivan Jurić je pobijedila Udinese 1:0, a gol odluke zabio je Andrea Favilli u 57. minuti.

U prvom prvoligaškom susretu u povijesti kluba Spezija je u Ceseni izgubila od Sassuola 4:1.

Spezija je prvi put u povijesti izborila plasman u Serie A, a premijeran nastup u elitnom društvu nije prošao najbolje.

Novi prvoligaš se dobro držao u prvom poluvremenu, a u nastavku susreta su gosti su bili uvjerljivi.

Strijelci za Sassuolo bili su Filip Đuričić (12), Domenico Berardi (64-11m), Gregoire Defrel (66) i Francesco Caputo (76), dok je gol za Speziju zabio Andrej Galabinov (30).

Za domaći sastav je cijeli susret odigrao Martin Erlić, bivši branič Rijeke koji je sa 16 godina preselio u Parmu, a od 2018. je Spezijin član.

Za Sassuolo je ovo bila druga utakmica ove sezone i druga pobjeda.