pale su teške riječi

Drama u Betisu samo mjesec dana uoči utakmice s Dinamom; žestoka svađa kapetana i trenera

12.01.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, koji će za mjesec dana igrati sa zagrebačkim Dinamom u šesnaestini finala Konferencijske lige, ušao je u seriju loših rezultata što je dovelo do svađe između trenera i kapetana momčadi, a krizu su produbile ozljede i odlazak sportskog direktora u Saudijsku Arabiju

Betis je prije šest dana ispao u šesnaestini finala španjolskog kupa izgubivši 1:0 kod Alavesa, što mu je bio treći poraz u posljednjih pet utakmica.

Prije tog gostovanja su se posvađali 70-godišnji trener Manuel Pellegrini i 37-godišnji kapetan Andres Guardado.

'Pellegrini i ja imali smo žestoku raspravu', rekao je Guardado za Radio Sevillu nakon što ga je trener izvukao na poluvremenu prvenstvene utakmice s Gironom (1:1).

Nakon toga ga nije uvodio u igru u iduće dvije utakmice tijekom kojih je Betis upisao dva poraza, od Celte u prvenstvu (2:1) i spomenutog Alavesa u kupu.

'Trener i ja smo poput vjenčanog para, volimo se i svađamo. Sjeli smo i rekli si sve u lice pa ne vidim skandal u ovome', izjavio je Guardado te dodao:

'Kad postoji određena kriza, normalno je da takve stvari izađu van.'

Pellegrini, koji se prethodnih tjedana javno žalio da se igrači ne zalažu dovoljno na terenu, u petak je na konferenciji za medije odbio reći točan uzrok svađe, napomenuvši da su takve rasprave normalne i da nema nikakav problem s bivšim reprezentativcem Meksika koji je ove sezone nastupio u 18 utakmica.

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, trenirao je pripremajući se za subotnju utakmicu s Granadom u kojoj želi konačno pobijediti. U zadnjih deset utakmica u svim natjecanjima svladao je samo niželigaša Villanovense u kupu (2:1) i Las Palmas (1:0) u prvenstvu još krajem studenog.

U četvrtak mu se ozlijedio 19-godišnji rezervni branič Nobel Mendy koji će pauzirati oko mjesec dana. Ozlijeđeni su još od ranije braniči Marc Bartra, Hector Bellerin i Juan Miranda, defenzivni vezni Guido Rodriguez te golman Claudio Bravo.

Desni bek Youssouf Sabaly je s reprezentacijom Senegala, a stoper Chadi Riad i krilni napadač Abde Ezzalzouli su s ekipom Maroka na Afričkom kupu nacija koji se igra do 11. veljače.

  • +5
Betis - Girona, španjolska liga, 21.12.2023. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Pitanje je u kakvom će se stanju vratiti u klub uoči utakmice s Dinamom u Sevilli 15. veljače. Uzvrat u Zagrebu se igra 22. veljače.

'Naljutilo me ispadanje iz Kupa i niz loših rezultata. Nismo zadovoljni niti što se više ne nalazimo pri vrhu u prvenstvu', priznao je Pellegrini koji je tri i pol godine trener Betisa te dodao:

'Ali borit ćemo se u Konferencijskoj ligi te da zauzmemo što bolje mjesto u prvenstvu.'

Betisu je cilj izboriti nastup u Europi i iduće sezone, ali u tome neće imati pomoć sportskog direktora Ramona Planesa. On je prešao u saudijski Al-Ittihad pa sada klub iz Seville traži zamjenu za njega.

Otišao je usred zimskog prijelaznog roka tijekom kojeg je u Betis stigao samo američki reprezentativni veznjak Johnny Cardoso iz Brazila. On bi mogao debitirati pred domaćom publikom protiv Granade.

Betis je u četvrtak iz podmlatka Real Madrida u svoj podmladak doveo 18-godišnjeg Elyaza Zidanea, jednog od četvorice sinova proslavljenog trenera i bivšeg francuskog reprezentativca Zinedinea Zidanea.