pojačanje u obrani

Novi Japanac stigao u Dinamo; pogledajte na koji način ga je klub službeno predstavio

12.01.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Aktualni hrvatski prvak, zagrebački Dinamo u petak je objavio kako je japanski lijevi bočni Takuya Ogiwara (24) i službeno postao njegov igrač

Takuya Ogiwara je u Dinamo stigao iz aktualnog azijskog prvaka Urawa Red Diamondsa iz Saitame za kojega je nastupio i u sve tri utakmice na nedavnom Svjetskom klupskom prvenstvu na kojemu je japanski sastav izgubio u polufinalu od Manchester Cityja i na kraju zauzeo četvrto mjesto.

Sjajni japanski branič Ogiwara, koji svojom brzinom i prodorima donosi kvalitetu više i u ofenzivnom dijelu, igrački je stasao u popularnom japanskom klubu Urawa Red Diamonds iz Saitame, trostrukom osvajaču azijske Lige prvaka.

Inače, Ogiwara je u svojoj debitantskoj sezoni u prvoj momčadi Urawe osvojio japanski Kup 2018. Bio je u širem kadru i sljedeće sezone kad su dogurali do prvog od ukupno dva finala azijske Lige prvaka u razmaku od četiri godine. Potom se kalio na posudbi u drugoj ligi igrajući za Albirex Niigatu pa za Kyoto Sangu s kojom je izborio plasman u elitni rang. U međuvremenu se vratio u Urawu u kojoj je prošle godine odigrao 44 službene utakmice i postao kontinentalni prvak.

Inače, postao je četvrti japanski nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba. Još je na proljeće 1999., upravo u godini Ogiwarina rođenja, za maksimirsku momčad igrao jedan od najboljih japanskih nogometaša svih vremena, Kazuyoshi Miura, da bi dugo godina kasnije, u sezoni 2017/’18., u Dinamo II došao Rintaro Tashima. Ovog će proljeća u Maksimiru igrati dvojac Takuro Kaneko – Takuya Ogiwara.

GNK Dinamo predstavo ga je na zanimljiv način u videu koji možete vidjeti u prilogu.

Takuya Ogiwara i službeno u Dinamu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: GNK Dinamo