pripremna utakmica

Pogledajte kako je Rijeka izgubila utakmicu koja se igrala 120 minuta

12.01.2024 u 16:28

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u pripremnoj su utakmici pred nastavak natjecanja u SuperSport HNL-u u Čatežu izgubili od austrijskog Sturma 2:1 u susretu koji se igrao u formatu od dva puta po 60 minuta

Rijeka je povela golom Tonija Fruka (7), ali je Sturm preokrenuo preko Manprita Sarkarije (40) i Amadyja Camare (49).

Utakmica je odigrana po principu 4×30 minuta, tako da su treneri obiju momčadi imali priliku dati solidnu minutažu svim igračima.

Sturm je otvorio utakmicu dobrim pokušajem Camare s 18 metara, a Rijeka je odlično odgovorila već u 6. minuti.

Fruk je uzeo loptu kod centra, povukao akciju i onda sjajno potegnuo s dvadesetak metara za vodstvo 1:0

Rijeka je ubrzo imala još jednu odličnu situaciju, Fruk je odlično promijenio stranu i pronašao Pašalića u kaznenom prostoru. Marco je primio loptu, riješio se pratnje braniča, ali udarac je završio u rukama golmana Sturma.

Sturm je uzvratio udarcem Sarkarie (23′), dok je na drugoj strani Pjaca nakon lijepog ulaska s lijeve strane u kazneni prostor proigrao Pašalića čiji je udarac još jednom završio u rukama golmana Jaroša.

Austrijski prvoligaš izjednačio je u 39. minuti. Prvo upozorenje stiglo je nakon udarca Horvata koji je otišao pored gola, dok je Sarkaria zatim sjajno prošao s desne strane i pogodio suprotan kut za 1:1.

U 46. novi sjajan udarac Fruka i odlična reakcija golmana Sturma, a u 49. minuti austrijski sastav je poveo.

Nakon ubačaja s lijeve strane, Camara je ostao pred golom Rijeke i poentirao za 2:1.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prijateljska utakmica: Sturm Graz - Rijeka 2:1, 12.1.2024., video sažetak Izvor: tportal.hr

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Nakon završetka prvih 60 minuta, na teren su istrčale nove ekipe, a Rijeka se dobro snašla i u nastavku.

U 70. minuti Ilinković je ubacio iz slobodnog udarca, Galešić je odlično pucao glavom, ali nedostajalo je malo preciznosti.

Samo minuti kasnije Grgić je sjajno pronašao Ilinkovića u srcu kaznenog prostora, veznjak Rijeke riješio se pratnje, ali njegov udarac iz blizine blokirao je Gazibegović spriječivši siguran gol.

U 103. minuti opasan je bio udarac Petroviča iz slobodnog udarca, a gosti su do trećeg gola mogli u 109. minuti.

Schramer je gurnuo loptu u prostor, ona je stigla do Wlodarczyka koji je izbio sam pred gol Rijeke, ali Zlomislić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Riječani će prvenstvo nastaviti odigravanjem zaostale utakmice 4. kola protiv Gorice u Velikoj Gorici 24. siječnja, a četiri dana kasnije očekuje ih i gostovanje kod vodećeg Hajduka.

Rijeka je trenutačno druga na ljestvici SuperSport HNL-a s 35 bodova, šest manje uz utakmicu manje od vodećeg Hajduka, a jednim više uz utakmicu više od trećeg Dinama.

Standings provided by Sofascore