'DIGAO' BI BILE

Dovede li Hajduk hit trenera iz Srbije, zna se tko je 'krivac'

17.04.2024 u 17:34

Bionic
Reading

U utorak je kao 'bomba' odjeknula vijest da bi Feđa Dudić mogao sjesti na klupu Hajduka, a dan kasnije oglasio se i 'krivac', odnosno onaj tko je struci s Poljuda predložio 41-godišnjeg Sarajliju

Jure Ivanković naslijedio je Mislava Karoglana i mora što bezbolnije privesti Hajdukovu sezonu kraju. Kako je najavljeno, Ivanković je samo 'v.d.' te bi splitske Bile u novoj sezoni trebao voditi netko drugi.

U utorak smo objavili kako je u ozbiljnim kombinacijama Feđa Dudić, u hrvatskoj javnosti ne pretjerano poznati stručnjak. No, iako i on ima svoju nogometnu povijest.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

A kako je on postao kandidat? Na to pitanje odgovor je dao za Sportske.ba Avdija Vršajević, bivši nogometaš Hajduka.

'Igrao sam za dosta klubova u BiH, Češkoj, Turskoj… Nastupao sam za Želju i Sarajevo. Dva najveća kluba u Bosni i Hercegovini. Ipak, za mene postoje samo Čelik i Hajduk', rekao je Vršajević, jedan od četvorice Zmajeva' koji su bili strijelci za BiH na Svjetskom prvenstvu 2014.u Brazilu.

Jedinom internacionalnom natjecanju na kojem je igrala Bosna i Hercegovina. Vršajević, Džeko i Pjanić pogađali su protiv Irana, a Ibišević kontra Argentine na kultnoj Marakani.

Vršajević priznaje da ima kontakte s Hajdukom.

'Nikad nisu utihnule moje veze s Hajdukom. I na to sam ponosan. I u sadašnjem Hajduku, pa i u svlačionici imam puno prijatelja. Hajduk ima nešto što nema niti jedan klub na svijetu. Navijače! Pratim Bile otkako sam otišao s Poljuda'.

Vjeruje u trenera koji je ostvario pravi podvig u srpskoj ligi.

'Radnički je bio na samom dnu, a Feđa Dudić ih je doveo u polufinale srpsko kupa. Igraju play off. Mogu u Europu i kroz prvenstvo. Digao je Kragujevac na noge. Respektiram Radnički i grad Kragujevac, ali sam uvjeren da bi Dudić s Hajdukom napravio prave stvari. Feđa je trener kakav treba Hajduku. Treniralo me puno trenera i znam dobro što govorim. Imao sam privilegiju da radim s trenerima, poput Špace Poklepovića, Miše Krstičevića, Igora Tudora, Safeta Sušića… Sve vrsni ljudi i treneri. Pogledajte gdje je sada Tudor. Dudić pripada skupini najboljih trenera!', tvrdi Vršajević.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL