WTA Indian Wells

Donna Vekić je ispala s Indian Wellsa, a nakon poraza nije željela čestitati protivnici

10.03.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Donna Vekić (WTA - 23.) nije uspjela u Indian Wellsu nastaviti pobjednički niz započet osvajanjem naslova u meksičkom Monterreyu, jer ju je u dvoboju 2. kola jednog od najjačih WTA turnira svladala ukrajinska tenisačica Lesja Curenko (WTA - 95.) 2-6, 6-2, 6-2

Iako je krenula u meč gubitkom servisa, Donna Vekić je potom nanizala četiri gema i preuzela kontrolu u izmjenama. Lesja Curenko je djelovala nemoćno promijeniti bilo što.

No, 33-godišnja Ukrajinka se oporavila u drugom setu, u kojem je ostavila 26-godišnju Osječanku bez prilike za "break" i uzvratila joj istom mjerom osvojivši set 6-2.

Kad je Vekić povela 2-0 na početku odlučujuće dionice meča, činilo se da je ponovno utrla put prema pobjedi, ali je odmah u sljedećem gemu izgubila prednost. Imala je Donna tri prilike za "break" u dugačkom četvrtom gemu, još jednu u šestom gemu, nakon što je u petom izgubila servis, da bi se potom predala i izgubila posljednjih deset poena u meču za konačnih 2-6, 6-2, 6-2 u korist Ukrajinke.

Na kraju dvoboja je Vekić odbila čestitati suparnici na pobjedi, kako je to uobičajeno na teniskim terenima, čime je izazvala i negativnu reakciju okupljenih gledatelja na tribinama. Donnu je razljutilo to što se Curenko za vrijeme meča između poena ponašala kao da je ozlijeđena, a kada bi počeo poen normalno bi igrala.

>> video pogledajte OVDJE

Hrvatska u turniru tenisačica ima još jednu predstavnicu, Petru Martić, koja će, nakon što je bila slobodna u 1. kolu, u drugom igrati protiv Ruskinje Varvare Gračeve koja je u glavni turnir došla iz kvalifikacija u kojima je pobijedila hrvatsku reprezentativku Petru Marčinko.