Ivan Brleković

Bivši potpredsjednik HNS-a razotkrio 'prevaru' Mirka Barišića na Skupštini Dinama: To je najveći propust, ljaga i mrlja...

10.03.2023 u 21:43

Bionic
Reading

Odvjetnik i bivši potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković komentirao je u Studiju 4 HRT-a rasplet kaotične Skupštine GNK Dinama koja je prekinuta jer su 33 skupštinara sklona Zdravku Mamiću napustila sjednicu

Nakon odlaska 'mamićevaca' na Skupštini je ostalo 37 zastupnika, a kvorum je 41, nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvoruma te je Skupština raspuštena i prekinuta.

'Kad svi slave, znači da su svi izgubili. I jedna i druga strana. Spletom okolnosti sam bio sudionik dva najružnija skupa u Hrvatskoj, bio je to sedmi sabor HDZ-a kada je došlo do krađe oko 700 glasova. Mislio sam da gore ne može biti, ali onda sam bio sudionik i one čuvene Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza 2010. godine koju mediji zovu 'Nećeš, razbojniče!'. Mislio sam da se nešto takvo više ne može dogoditi, ali ovo što se jučer dogodilo čini me beskrajno nesretnim i tužnim jer je stradao prije svega Dinamo i njegova budućnost. Nitko se nema pravo veseliti i radovati, a pogotovo me žaloste neke ove današnje pojave i etiketiranje ljudi, prozivaju se Mamićevi kriminalci, i to pokazuje stanje našeg društva, da se netko 'apriori', zato što je za jednu ideju na Skupštini, vi se a priori proglašavate kriminalcem', rekao je Ivan Brleković u Studiju 4 HRT-a.

  • +10
Skupština GNK Dinamo, hotel Sheraton, Zagreb, 9.3.2023. dvorana Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Koji su idući pravni koraci? Imaju li Barišić i Šimić legitimitet 'najuriti' sve skupštinare koji su sinoć napustili sjednicu i  promijeniti sastav Skupštine i Izvršnog odbora?

'Apsolutno ne. Pa po kojim kriterijima? To bi bilo suludo, nezamislivo nasilje. Treba se raščistiti je li jučer došlo do prekida Skupštine, pa onda očekujemo u dogledno vrijeme nastavak Skupštine ili je ta Skupština završila', ustvrdio je Brleković pa nastavio:

'Najveći propust, ljaga i mrlja jučerašnje Skupštine je što je pogrešno, odnosno na krivi način, Barišićeva struja tumačila verifikaciju mandata. Oni su dopustili da za svoju verifikaciju glasaju ljudi koji su tek trebali postati zastupnici u Skupštini. Za one koji misle drugačije, upućujem ih na poslovnik o radu Skupštine Zagrebačkog sportskog saveza, to je najveći sportski savez u državi i njemu pripada i Dinamo preko Zagrebačkog sportskog saveza. Krasno su tamo u četiri članka opisali što znači verifikacija i kako ide. Ova osmorica novih zastupnika iz redova povjerenika nisu mogli glasati sami za sebe, za svoju verifikaciju. S time, Barišićeva struja nije imala tijesnu većinu, već je bilo obrnuto', zaključio je Ivan Brleković.

>> cijelo gostovanje Ivana Brlekovića u Studiju 4 HRT-a pogledajte OVDJE