konferencijska liga

Dinamov igrač na posudbi u Mostaru nije dopustio da se njegovom klubu dogodi isto što i Hajduku, odnosno ispadanje od Tobola

11.08.2022 u 18:16

Bionic
Reading

Nakon pobjede 1:0 u Mostaru, nad kazahstanksim Tobolom u prvoj utakmici trećeg prekola Konfernecijske lige, Zrinjski je u uzvratu remizirao 1:1, a prvi gol na utakmici zabio je Mario Ćuže, Dinamov igrač na posudbi

Nogometaši Zrinjskog u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige gostovali su kod kazahstanskog Tobola i remizirali (1:1) te ostvarili povijesni uspjeh, plasman u play off ovog natjecanja.

Mreže su mirovale do 34. minute kada je Mario Ćuže pogodio nakon što je u solo prodoru uz crtu prošao suparničku obranu i poslao loptu u mrežu.

Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena, te je Zrinjski imao sve u svojim rukama s obzirom na prednost iz 1:0 iz prve utakmice.

Tobol je u nastavku krenuo po izjednačenje i to mu se isplatilo već u 53. minuti. Tošić je napravio glavninu posla, a Deble je matirao Čondrića.

Tobol je tada bio bolja momčad, no domaći su u 68. minuti pretrnuli jer Niko Janković (op.a., on je zabio u prvoj utakmici za pobjedu 1:0), još jedan dinamovac na posudbi u Zrinjskom, pogodio je okvir gola.

Do kraja utakmice obje su momčadi imale još nekoliko prigoda, no posao domaćih pokvario je golman Mokin koji je igrao rukom izvan 16-erca te je zaradio crveni karton.

Prema tome, Zrinjski si nije dopustio stresove (k)od istog suparnika kojeg su prošle godine itekako zapamtili igrači splitskog Hajduka.