kvalifikacije za ligu prvaka

Dinamo otputovao u Gruziju, a trener Nenad Bjelica prokomentirao je i mogući susret s Crvenom zvezdom

22.07.2019 u 10:12

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su ujutro krenuli put Gruzije gdje ih u utorak (23. srpnja, 19.30 sati, Arenasport) čeka prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv Saburtala u Tbilisiju. Trener Nenad Bjelica fokusiran je samo na mečeve s gruzijskim prvakom, ali je prokomentirao i ždrijeb 3. pretkola LP-a (ponedjeljak, 12 sati) u kojemu bi Dinamo mogao izvući Crvenu zvezdu

Nenad Bjelica za prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka ne može računati na Zagorca, Moharramija, Stojanovića, Dilavera, Theophilea, Moubandjea i Olma. Neki su ozlijeđeni, neki su tek stigli s ljetnog odmora i nisu u optimalnoj formi...

'Želimo odigrati dobru utakmicu i želimo pobijediti. Igramo protiv dobrog suparnika koji je protiv Šerifa, a oni su dugo u Europi, pokazao koliko vrijedi', kazao je Bjelica uoči puta za Tbilisi i nastavio:

'No, vjerujem u nas, vjerujem u našu individualnu i momčadsku kvalitetu. A uz sve to smo i u dobroj formi.'

Raspitao se Bjelica o poprilično nepoznatoj momčadi gruzijskog prvaka koja je u 1. pretkolu LP-a iznenađujuće izbacila moldavski Šerif pod vodstvom Zorana Zekića.

'U subotu sam pričao sa Zekićem, on nam je dao dodatne informacije o protivniku, na tome mu zahvaljujem. Imamo i mi svoje analize, dosta smo vidjeli, puno toga znamo o njima. Saburtalo je vrlo hitra momčad, imaju dobre igrače na bokovima, na bekovima i krilima. Mlada su i potentna momčad, crnogorski centarfor Rolović je dobar. Vrlo su stabilni. Mi moramo igrati na našoj najboljoj razini, a onda vjerujem da ćemo pobijediti. No, moramo biti koncentrirani u obje utakmice', pričao je Nenad Bjelica.

  • +7
Dinamo - Lokomotiva, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Plaši li se trener Dinama 'sindroma Hajduk' koji je protiv malteške Gzire doživio poniženje pred svojim navijačima na Poljudu?

'Ne razmišljam o tome, razmišljam samo o sebi. Stvarno rijetko kad previše razmišljamo o našem suparniku. Uvijek zahtijevam od svojih igrača da daju sve od sebe. Nije Gzira jedino upozorenje! Bilo je dosta utakmica u posljednjih tri-četiri mjeseca s velikim preokretima. I to na mnogo višim razinama, onim Liverpoola i Barcelone, Ajaxa i Tottenhama. Nogomet je nepredvidiv, u svakoj utakmici morate biti fokusirani do zadnje sekunde. Ako niste, onda imate problem. A mi smo fokusirani samo na sebe. Znamo dobre i loše strane suparnika, znamo i svoje', kaže Bjelica uoči puta za Gruziju.

A ponedjeljak točno u podne donosi i ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka. Dinamo bi mogao na Crvenu zvezdu ili grčki PAOK...

'Ne, nemam nikakvih želja, osim da prođemo Gruzijce. A onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Znam da bi vama svima bilo zanimljivije da zaigramo protiv Crvene zvezde, ali tko god nam dođe, bit ćemo spremni. No, prvo treba proći Saburtalo', oprezan je Nenad Bjelica u izjavi za 24sata.