SuperSport HNL

Dinamo na Maksimiru dočekuje Osijek; evo gdje gledati derbi 16. kola

25.11.2023 u 08:31

Bionic
Reading

Subotnji program 16. kola SuperSport HNL-a otvaraju Varaždin i Rijeka (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a nakon njih na Maksimiru derbi igraju Dinamo i Osijek (17.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Danas nas u 16. kolu SuperSport HNL-a očekuju dvije poslastice. Prvo će na teren Varaždin i Rijeka (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom je na redu derbi Dinama i Osijeka (17.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

VARAŽDIN - RIJEKA (17.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Tijekom reprezentativne pauze radili smo dobro, imamo dosta reprezentativaca na koje nismo mogli računati, ali ostali koji su bili tu dobro su radili. Osim svakodnevnih treninga odigrali smo i trening utakmicu s Lokomotivom, tako da spremni dočekujemo subotnji susret s Rijekom. Svi reprezentativci, osim Lamine Ba, su se vratili zdravi, osim Škaričića, koji je jučer na treningu osjetio ložu', kazao je u najavi današnje utakmice trener Varaždina Mario Kovačević te dodao kako Brodić i Vukušić ipak neće biti spremni za okršaj s Rijekom:

'Nažalost nije ništa bolja situacija nego što je bila prije dva tjedna. I dalje neće biti u konkurenciji Brodić, Vukušić, Nekić i Kolarić, koji još imaju probleme s ozljedama, a zbog tri žuta kartona s ove utakmice izostat će Mario Marina, dok se u kadar vraća Marin Pilj, kojeg nije bilo u Splitu zbog žutih kartona.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Naravno, nekoliko riječi kazao je i o protivniku koji je drugi na ljestvici.

'Rijeka je kvalitetna momčad, bori se za prvo mjesto. Mlada, poletna momčad koja se voli nadigravati kao i mi. Trener Sopić samo je nadogradio ekipu i radi odličan posao, no igramo kod kuće gdje svaku utakmicu idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe jer želimo pobijediti dobrog suparnika. Imamo još dva treninga, nadam se da neće biti novih ozljeda i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Rijeku', rekao je Kovačević.

A Rijeka je posljednje gostovanje u Varaždinu izgubila 2:0, dok je na Rujevici bilo 2:2.

>> više statistike potražite OVDJE.

'Želio bi na početku poželjeti treneru Varaždinu Kovačeviću što brži oporavak u borbi s bolešću. Prošao sam to s roditeljima tako da znam o čemu se radi, i to je sad najvažnija bitka, puno važnija od borbe na terenu. To sam već napravio i osobno, ali evo želio bi isto napraviti ispred kluba', rekao je trener Rijeke Željko Sopić u najavi utakmice pred koju u riječkoj svlačionici nije sve idealno:

'Imamo nekih problema oko sastava. Marko Pjaca se ozlijedio, nema Marca Pašalića zbog kartona, a moramo vidjeti i što će biti s Bandom koji je odigrao dvije utakmice za Zambiju. Nedostajat će nam i Bruno Goda', izvijestio je Sopić pa nahvalio protivnika:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Izrazito respektiram ekipu Varaždina koja, otkad je ušla u Prvu HNL, igra dopadljiv i atraktivan nogomet i sigurno nas čeka zahtjevna utakmica. Imamo dobar i širok roster i koga nema, bez njih se mora i vjerujem da će igrači koji će nastupit dati sve od sebe da polučimo dobar rezultat i vratimo se s tri boda', rekao je Željko Sopić.

DINAMO - OSIJEK (17.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Pauzu smo koristili da se odmorimo i regeneriramo od utakmica koje su bile zahtjevne, ritam je ubitačan. Jako sam zadovoljan s ovom pauzom, svi su trenirali, radili smo na nekim stvarima koje bi trebale biti bolje u budućnosti. Spremno čekamo derbi i ostale utakmice koje su iznimno važne jer želimo popraviti dojam i isprati gorak okus prošlih utakmica', kaže trener Dinama Sergej Jakirović uoči derbija s Osijekom te otkriva kakvo je stanje s Brunom Petkovićem:

'Trenira deset dana normalno. Prvi tjedan smo koristili da ga u kontroliranim uvjetima uvedemo u ono što ga čeka ovaj tjedan. On će biti u rosteru u subotu. Hoće li igrati? To ćemo još vidjeti, moramo obaviti još jedan razgovor, ali trenira jako dobro, čak i iznenađujuće', otkriva Jakirović koji se dotakao i problema s ozljedama, a uz to protiv Osijeka neće moći nastupiti Stefan Ristovski i Sandro Kulenović zbog žutih kartona:

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +9
SuperSport HNL: Rijeka - Dinamo, 12.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Imamo problema sa Špikićem i Perićem. Izgleda kao da mu se sprema viroza, vidjet ćemo sutra hoće li biti na dispoziciji. Perković? Prvi tjedan iskoristio je za terapije, u utorak je trenirao, još ga malo boli desni gležanj, imao je distorziju, ali bit će na dispoziciji.'

Osijek vodi njegov nekadašnji suigrač Zoran Zekić.

'Od kada je Zoran došao startali su jako dobro, a onda ušli u oscilacije. Ni on vjerojatno ne zna još što će sutra, svaku utakmicu je nešto mijenjao. Pripremali smo se za dva scenarija. Očekujem da smo dominantni na lopti, Mierez je latentna opasnost, može napraviti dosta problema. Očekujem da realiziramo šanse koje nismo u prošlim utakmicama, fali nam golova. Imamo određenih rupa, ali trebalo bi biti bolje. Dečki su svjesni svega, čak i ljuti s obzirom na sve pehove. Moramo biti bolji da izađemo iz krize rezultata, polako se pokazuju te stvari na kojima radimo, a povratak Brune je bitan. Malo je nevjerojatno da ovisimo tako o njemu, ali Dinamova je momčad navikla na njega, on čini suigrače boljima i ovaj tjedan na treninzima sve ide lakše i protočnije', kaže Jakirović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I trener Osijeka Zoran Zekić se bori s problemima.

'Bilo je ozlijeđenih, viroznih, radili smo u manjim grupama. U četvrtak smo se okupili i sad ćemo odraditi finalni dio. Imamo dosta problema, ali bilo ih je i prije mene, nije to ništa ovo. Sutra je derbi, nismo u sjajnoj situaciji, sami smo se doveli tu i sami se moramo iščupati', kazao je između ostalog Zekić te se dotakao Dinama:

'Bruno Petković? On je jedan od najboljih igrača u ligi, pripremamo se kao da će igrati. Ne možemo samo razmišljati o protivniku, moramo i o sebi. Bitno je kako ćemo se postaviti, puno se pita Dinamo, ali moramo biti hrabriji i jači na lopti i kada patimo, treba uživati u tome, kada patiš znaš da dolaze ljepše stvari.'

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore