SuperSport HNL

Slaven Belupo protiv Lokomotive prekinuo niz od čak 13 gostujućih utakmica bez pobjede

24.11.2023 u 20:16

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 16. kola SuperSport HNL-a Slaven Belupo je kao gost svladao Lokomotivu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici 3:1 (2:1)

Za goste su zabijali Arber Hoxha (14), Benedikt Mioč (38) i Matej Šakota (90+2), dok je strijelac za domaće bio Marin Šotiček (24).

Kod prvog gola Hoxha je sve napravio sam, prihvatio je loptu na lijevom krilu, tamo prevario Bartoleca i Bubanju, a nakon ulaska u kazneni prostor uputio udarac koji je u bloku pogodio Kalaicu i tako prevario nemoćnog Čavlinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do poravnanja domaći su stigli nakon velike pogreške golmana Koprivničana Suška kojemu je neopasni prizemni ubačaj Leovca ispao iz ruku i pao na nogu Šotičeku kojemu nije bilo teško s tri metra skrenuti loptu u mrežu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Novo vodstvo 'farmaceutima' donio je Mioč koji je glavom pospremio loptu u mrežu nakon što je Štrkalj udarcem s desetak metara pogodio gredu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Konačni rezultat postavio je Šakota iz protunapada u sudačkoj nadoknadi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovom pobjedom Slaven Belupo je prekinuo crni niz neuspjeha na gostovanjima. Posljednju pobjedu na strani 'farmaceuti' su upisali još 25. veljače na Rujevici protiv Rijeke, a nakon toga su nanizali čak 13 utakmica bez pobjede (osam poraza, pet remija).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +25
Lokomotiva - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 24.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Slaven Belupo je s ova tri boda preskočio Lokomotivu na ljestvici, sada je sedmi sa 17 bodova, koliko ima i šesti Varaždin, dok je Lokomotiva osma s bodom manje.

Na vrhu je Hajduk s 33 boda, pet više uz utakmicu više od druge Rijeke.

Lokomotiva - Slaven Belupo 1:3, SuperSport HNL, 24.11.2023. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore