baš ga je razljutio

Jakirović ga potjerao iz Dinama: Ja lud zbog poraza, igrači razbijaju svlačionicu, a on...

24.11.2023 u 05:45

Bionic
Reading

Trener Dinama Sergej Jakirović se u razgovoru za Germanijak osvrnuo i na ukrajinskog reprezentativca Bogdana Mihajličenka kojeg je prije mjesec dana prekrižio i jednostavno izbacio iz momčadi. Sad je Jakirović pojasnio svoju odluku

Bogdan Mihajličenko (26) i Sergej Jakirović jednostavno nisu 'kliknuli'. Realno, Ukrajinac od ničim nije opravdao svoj dolazak na Maksimir, a Jakirović je bio taj koji je morao 'prelomiti' pa Mihajličenko od kraja listopada više jednostavno nije član prve momčadi Dinama!

Ukrajinski lijevi bek trenira s juniorima, a Dinamo će s njim vjerojatno već na zimu raskinuti ugovor jer se Mihajličenko nije pokazao kao pojačanje, pa čak ni kao popuna... Podsjetimo, Ukrajinac je na Maksimir stigao iz Anderlechta, ali je zbog problema s koljenom jedva prošao liječničke preglede. Dinamo je ukrajinskog reprezentativca, zbog manjka igrača na lijevom beku, ipak zadržao na posudbi te je plaćen po utakmici kako bi se izbjegla opasnost od ozljede.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, Bogdan Mihajličenko je u dresu Dinama pokazao jako malo. Odigrao je 15 utakmica, na terenu je proveo tek 709 minuta uz učinak od dvije asistencije. Realno, njegovi su nastupi za zaborav, a trener Sergej Jakirović je u razgovoru za Germanijak pojasnio zašto ga je izbacio iz momčadi.

'Nakon poraza od Ballkanija u Prištini odlučio sam ga maknuti. Ali, iako javnost misli da sam to učinio zbog njegovih igara, to nije istina. Jer tako sam mogao otpisati deset igrača, da je do igre!', započeo je Jakirović za Germanijak te nastavio:

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
SuperSport HNL: Rijeka - Dinamo, 12.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Ali, ako dođeš iza utakmice u svlačionicu i prvo što napraviš je da se skineš u bokserice i uzmeš telefon, pričaš lagano kao da se ništa nije dogodilo... A ja lud zbog poraza, pola igrača razbija svlačionicu! E, onda si ti tu samo fizički, a duhom negdje drugdje i smatram da takvi igrači nama ne trebaju. I da podcjenjuju Dinamo, što je vrlo važno naglasiti', pojasnio je trener Dinama zašto više ne računa na Mihajličenka.

Standings provided by Sofascore