PRVO SJEVER, A ONDA JUG!

Detalj koji nedostaje kapetanu Joeu Šimuniću

11.03.2013 u 15:36

Bionic
Reading

Dinamo je u liku i djelu Joea Šimunića dobio možda i više nego što je tražio. Vođu obrane uz kojega rastu mlade snage, te kapetana sastava koji vraća normalu u odnos prema najglasnijim navijačima. Još kada srčani Jozo usvoji i staro Dinamovo pravilo...

Šimunić je u Dinamu skupio 43 službena nastupa i već sada je ostavio dovoljan trag da se može reći - ulaganje u njegovo dovođenje itekako se isplatilo. Ne samo igrački, u Maksimiru su i ljudski profitirali dovođenjem najiskusnijeg reprezentativca koji je u Dinamo uveo novu razinu profesionalnosti, ali i poštovanja spram navijača koji mu nisu uvijek bili uzvratili na adekvatan način.

Šimunić je ove zime postao i kapetan sastava i upozoren je da se u Dinamu treba poštovati jedna tradicija koja traje desetljećima. Dinamo kao domaćin prvo poluvrijeme napada na sjevernu stranu! Tako je od 'crno-bijelih' vremena i ta navika pratila je sve Dinamove generacije do početka ove godine. Povremeno bi protivnici, naravno, 'uzeli stranu' Dinamu, ali trebalo bi duboko zakopati u Dinamovu povijest da bi se pronašlo kada je maksimirski domaćin tri puta u nizu prvo poluvrijeme napadao na jug, što se dogodilo ovoga proljeća na početku mandata kapetana Joea.

Dinamov kapetan uvijek bi upozorio gostujućeg kolegu na klupsku tradiciju i gotovo u pravilu bez obzira 'na novčić' unaprijed bi bilo dogovoreno da plavi kreću prema sjeveru, a prva lopta ide gostima ako to žele. Sada više nije tako, ali nema razloga da se tradicija koja se gradila desetljećima ponovno ne uspostavi. Šimunić je prema mnogočemu personifikacija nogometnog kapetana i odličan je izbor za tu funkciju u svome aktualnom klubu, još kada vrati tradiciju...

Uostalom, njegove dobre namjere prepoznali su i 'pobunjeni' BBB-i koje je Joe ponovno pozdravio (osim njega i mladi Tin Jedvaj, ostale je odbio hladan prijem s istog događanja na Poljudu) nakon kiksa s Osijekom i zaslužio glasan aplauz s dobro popunjenog sektora koji u posljednje vrijeme plješće igračima svoga kluba ne plješće često.