nepravilnosti

Davor Šuker izabran nelegalno; poništava se skupština HNS-a?!

02.03.2018 u 21:47

Bionic
Reading

Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport, na čijem je čelu Janica Kostelić, utvrdila je kako je Davor Šuker nelegalno izabran za predsjednika HNS-a na izbornoj skupštini Saveza održanoj 22. prosinca 2017. godine

U nalazu Sportske inspekcije od 14. veljače 2018. stoji kako su nakon provedenog nadzora u HNS-u u zapisniku Skupštine iz 22. prosinca prošle godine pronašli nepravilnosti. Po tome su odluke s te Skupštine nezakonite, a time i izabrana tijela, uključujući i predsjednika HNS-a Davora Šukera!

Naime, kako se tvrdi u tekstu kojeg donosi 24 sata, na Skupštini su sudjelovali Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko–baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački). Njih petorica bili su članovi Izvršnog odbora Saveza, a u trenutku Skupštine još nisu bili razriješeni dužnosti, što nije u skladu s važećim Statutom HNS-a, u kojemu stoji kako 'član IO-a ne može biti i zastupnik u Skupštini'.

Odluke na Skupštini novoimenovanih zastupnika, kojima mandati nisu bili verificirani i koji sukladno odredbama Poslovnika o radu Skupštine nisu stekli prava i obveze zastupnika te nisu imali ni pravo donošenja odluka, također su slijedom toga nezakonite! Tako je samo je 18 zastupnika - a to su oni koji su bili na istoj funkciji i u ranijem sazivu - imalo pravo odlučivanja, što za donošenje valjanih odluka nije dovoljan kvorum.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Shodno svemu tome, izbor Davora Šukera za novog/starog predsjednika HNS-a nelegalan je!

Sportska inspekcija nakon provedene kontrole u HNS-u utvrdila je određene nepravilnosti, ali u svom izvještaju navodi kako će 'zastati s postupkom inspekcijskog nadzora u Hrvatskom nogometnom savezu do donošenja odluke nadležnog Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba, odnosno Ministarstva uprave'. To znači da se o eventualnoj novoj, ponovljenoj skupštini tek se trebaju očitovati nadležne institucije, jer Središnji državni ured za sport to nije. On putem Sportske inspekcije tek daje mišljenje...