kaos u hns-u

Dok je bio na godišnjem, Davoru Šukeru oduzeli ovlasti?!

22.02.2018 u 08:44

Bionic
Reading

Tek što su prošla dva mjeseca otkad je Davoru Šukeru pripao novi četverogodišnji mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza po povratku s godišnjeg odmora dočekala ga je neugodna vijest

Kako Sportske novosti doznaju iz pouzdanih izvora, u HNS-u je zavladao potpuni kaos, a navodno je bilo i povišenih tonova, lupanja šakom o stol i slično.

Svađe, sukobi i lomovi u HNS-u nisu mogli ostati ispod tepiha, informacije su procurile i do novinara.

Da će se u Hrvatskom nogometnom savezu dogoditi promjene najavio je i predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković, inače aktualni potpredsjednik HNS-a:

'Vidjet ćete ubrzo da se dosta toga promijenilo. Radi se novi statut, mijenja se način izbora u HNS-u, drugačije komuniciramo i dajte nam malo vremena i vidjet ćete promjene. Ljudi su glasali za koga su glasali. Bit će promjena oko načina i sustava glasanja, on će biti puno liberalniji i tome mi težimo', kazao je između ostalog Mišković u emisiji Veto na N1 televiziji.

 

Davor Šuker po povratku s godišnjeg odmora, a kojeg je navodno proveo u Las Vegasu, gotovo je ostao bez ovlasti.

Iako je 22. prosinca dobio još jedan predsjednički mandat, Izvršni je odbor Saveza krajem siječnja, bez Šukera, usvojio novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji, u kojem su trojica ključnih operativaca - Damir Vrbanović, Marijan Kustić i Ivan Herak - dobili puno veće ovlasti.

  • +4
Davor Šuker posjetio hrvatske reprezentativce Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Tako je sa Šukera sva vlast prešla na izvršnog direktora Vrbanovića, Kustića koji se spominjao kao Šukerov protukandidat na izborima te direktora marketinga Heraka s kojim se, kako piše SN, aktualni predsjednik žestoko obračunao.

Šuker je tražio od članova Izvršnog odbora da ponište Pravilnik koji su usvojili bez njegova znanja, a prema pisanju Sportskih novosti, tražio je i da se otkaže dogovorena utakmica protiv Senegala u Osijeku 8. lipnja jer je on pregovarao s Obalom Bjelokosti.