nema sve uvjete

Davor Šuker broji zadnje dane u UEFA-i; ovo je glavni razlog

03.04.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Bez rukovodećeg mjesta u HNS-u nema što tražiti u UEFA-i

U zagrebačkom hotelu Westin održana je Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj su se skupštinarima obratili predstavnici najvišeg europskog (UEFA) i svjetskog (FIFA) nogometnog tijela.

UEFA-in voditelj odjela za upravljanje u nacionalnom savezima i globalne institucije Luca Nicola je rekao kako bivši prvi čovjek HNS-a Davor Šuker od Kongresa u Lisabonu, koji će se održati u srijedu, više neće biti član Izvršnog odbora UEFA-e.

Nije se ni mogao kandidirati za novi mandat jer više nema jednu od rukovodećih funkcija u HNS-u. A to je bio uvjet za kandidaturu.

'UEFA u srijedu ima Kongres na kojem će biti izabrano više od pola članova Izvršnog odbora. Ovom prilikom se zahvaljujem Davoru Šukeru na radu posljednjih osam godina u ovom tijelu. Mandat Davora Šukera dolazi kraju, ali Hrvatska će biti odlično predstavljena unutar UEFA-e gdje imate Zvonimira Bobana, tehničkog direktora i šefa nogometa.

Inače, Davor Šuker se nije se ni mogao kandidirati za novi mandat jer više nema jednu od rukovodećih funkcija u HNS-u, što je jedan od ključnih uvjeta za kandidaturu.

'Malo je zemalja koje su tako dobre u nogometu kao Hrvatska. Rezultati reprezentacije su nevjerojatni kao i igrači koje stvarate. Još jednom ste zadivili svijet. Bili ste druga europska zemlja na turniru, a plasirali ste se i na završni turnir Lige nacija. Ovaj uspjeh nije slučajan, to je rezultat predanog rada HNS-a i nogometne obitelji', rekao je Nicola.