u nemilosti je

Luka Modrić opasno je razljutio čelnike Reala; sad je jasno zašto ga Ancelotti kažnjava

03.04.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Real Madrid je u nedjelju, u 27. kolu španjolskog prvenstva, na svom Santiago Bernabeu razbio Valladolid čak 6:0. Trener Carlo Ancelotti koristio je 15 igrača, a u igru je ušao i otpisani Eden Hazard. A naš Luka Modrić je utakmicu odgledao s klupe za pričuve...

Španjolski mediji danas su se manje bavili uvjerljivom pobjedom Reala koji je na svom terenu čak 6:0 razmontirao slabašni Valladolid, a više je na tapeti bio status Luke Modrića koji jučer navečer nije ni istrčao na teren...

Pobjeda je bila i očekivana, trener Carlo Ancelotti iskoristio je ovu utakmicu da dodatno uigra momčad za samu završnicu sezone pa je tako koristio 15 igrača, a na terenu se čak našao i već odavno otpisani Eden Hazard koji je u 65. minuti zamijenio trostrukog strijelca Karima Benzemu.

Problem? Pa to što je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37) cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve. Iznenadilo je to sve koji prate Real jer se očekivalo da će naš veteran dobiti barem dvadesetak minuta na terenu, tek toliko da se rastrči i ostane 'u tonusu'.

Ali, Carlo Ancelotti je, tvrde tako izvori bliski Realu, odlučio poslušati čelnike kluba i ovako 'kazniti' našeg kapetana. Naime, vodeće ljude 'kraljevskog kluba' i samog Ancelottija strašno je razljutila činjenica da je Luka Modrić za hrvatsku reprezentaciju odigrao punu minutažu na obje utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Navodno je Ancelotti tražio od izbornika Zlatka Dalića da barem malo poštedi Modrića, ali ta mu molba nije prošla.

Podsjetimo, u remiju 1:1 protiv Walesa na Poljudu Modrić je izašao u 92. minuti, a u pobjedi 2:0 protiv Turske igrao je do 84. minute. To na Santiago Bernabeu nije dočekano s odobravanjem, pa je Modrić u isto vrijeme dobio i neočekivani odmor, ali i kaznu.

  • +15
Barcelona - Real (26. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: SIU WU

No, španjolski mediji podsjećaju da postoji još jedan jak razlog zašto Modrić nije dobio niti minute protiv Valladolida. Real već ovog tjedna (srijeda, 5. travnja, 21 sat) čeka uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja. Barca je u prvoj slavila 1:0 u gostima na Santiago Bernabeu i Real sad na Nou Campu mora tražiti čudo kako bi izborio finale i tako ostao u igri za barem jedan domaći trofej ove sezone. 

A za takvo čudo Ancelottiju više od svega treba svjež i odmoran Luka Modrić. Pa i nije bilo čudno da je pobjedu 6:0 gledao s klupe. Protiv Barcelone na Nou Campu će zasigurno biti u prvih 11...