odabrao je bundesligu

Dani Olmo sve je iznenadio; ima ponude velikana, ali njemu je važnije da igra...

06.06.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Na Maksimiru je sve spremno za jedan od najvećih transfera u klupskoj povijesti, prodaju Danija Olma (21). Imaju 'modri' na stolu ponude velikana, prije svih je to Milan, ali traženih 25 milijuna eura spremni su platiti i Barcelona, Valencija, Sevilla, Borussija (D)... Sve su to klubovi koji su se proteklih mjeseci 'vrbovali' Olma, no on je odlučio krenuti drugim putem...

Španjolski mediji raspisali su se kako je Dani Olmo (21) napokon odlučio što će i kamo će nakon Dinama. Tako AS donosi priču prema kojoj je Olmo, koji je trenutno na pripremama sa španjolskom U-21 reprezentacijom i konkurira za nastup na U-21 Euru, na kraju svojim izborom iznenadio baš sve.

Naime, najozbiljniji kupac dugo je vremena bio Milan koji je i prvi - iako tada neslužbeno - ponudio traženih 25 milijuna eura odštete jer Olmo s Dinamom ima ugovor do 2021. godine. Ali, oko najboljeg Dinamovog igrača okupila se respektabilna družina, iz njegovog prvog kluba - Barcelone - stizali su signali kako bi bilo sjajno da se vrati na Nou Camp, ali su se u borbu za sjajnog španjolskog nogometaša ozbiljno uključili Sevilla, Valencija te dortmundska Borussija. To su bili klubovi koji su više ili manje javno iskazivali konkretni interes, ali sigurno je još nekoliko velikana čekalo priliku iz 'drugog plana'.

Baš zato je sve u Španjolskoj iznenadio Olmov izbor, ako su navodi koje donosi AS točni. Dakle, Dani Olmo je odlučio karijeru nastaviti u Njemačkoj, ali u redovima Bayera iz Leverkusena. Španjolac bi, barem tako tvrdi AS, uskoro trebao postati 'apotekar'.

'Prelomio' je navodno nakon što su mu iz Bayera potvrdili da mu jamče mjesto u prvih 11 jer bi Olmo u Leverkusen stigao kao zamjena za dosadašnju prvu zvijezdu momčadi Juliana Brandta koji je otišao u Borussiju Dortmund.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

AS tvrdi da je Bayer spreman platiti traženih 25 milijuna eura, bio bi to sjajan posao za Dinamo, osobito ako se zna da su ga na Maksimir iz Barcelone prije pet godina doveli za samo 200.000 eura.

Svi su složni kako je Bayer idealan klub za nastavak karijere jer redovito forsira mlade i nadarene igrače, a praktički redovito igra i u Europi. Sljedeće će sezone tako igrati Ligu prvaka jer su sezonu završili na četvrtom mjestu, a Olmo bi se u redovima 'apotekara' pridružio našem reprezentativcu Tinu Jedvaju.

Nije Dani Olmo jedini iz aktualne momčadi Dinama koji bi karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj. Tu je i reprezentativac BiH Amer Gojak (22) koji također ima nekoliko sjajnih ponuda, a Dinamo za njega traži oko 15 milijuna eura.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Baš je zbog te 'male' odštete Gojak izuzetno interesantan mnogim klubovima, a najkonkretniji su za sada Schalke, Werder, španjolski Betis te francuski Lille koji i dalje nije odustao ni od 'modrog' kapetana od Arijana Ademija. I Gojak bi bio izuzetan posao Dinama jer je na Maksimir stigao iz sarajevskog Olimpika za manje od pola milijuna eura, u 'modrom' dresu je izgradio nogometno ime, izborio se za mjesto u reprezentaciji BiH te je nekako logično da krene dalje.

A blagajna Dinama ponovno će biti puna...