srna u splitu?

Na Poljudu se 'kuha' bombastično pojačanje; legendarni kapetan 'vatrenih' vraća se u Hajduk

06.06.2019 u 11:14

Bionic
Reading

Senzaciji nije trebalo dugo da se proširi splitskim kantunima. Prvo pomalo sramežljivo jer teško je na prvu povjerovati da bi se takvo nešto moglo dogoditi... Jer ipak se radi o jednom od najpopularnijih hrvatskih nogometaša, dugogodišnjem kapetanu 'vatrenih' i legendi Hajduka koja je obećala vratiti se i na kraju karijere odigrati barem još jednu sezonu u 'bilom' dresu

Da, čini se kako bi Hajduk u sljedeću sezonu mogao krenuti osjetno pojačan. Jer Darijo Srna (37) navodno je vrlo blizu odluke da se vrati na Poljud!

Istina, ostao je Srna pomalo i 'dužan' jer za Hajduk je u nepune četiri sezone odigrao samo 84 utakmice i zabio osam golova. Potom je 2003. godine otišao u ukrajinski Šahtar i u sljedećih 15 sezona postao klupska legenda. No, lako za Šahtar jer Darijo Srna je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, višegodišnji kapetan 'vatrenih', jedan od najobožavanijih i najpopularnijih hrvatskih sportaša uopće.

Prošle je sezone teška srca napustio Šahtar te potpisao za Cagliari. Velika mu je želja bila zaigrati u Serie A, sada je i to ostvario pa je red da nastavi ispunjavati odavno dana obećanja.

Jedno od njih je i to da će se sigurno vratiti i barem jednu sezonu prije završetka profesionalne karijere odigrati za Hajduk. I sada su regionalne novine sa Sardinije, L’Unione Sarda, objavile kako Darijo Srna ima ponudu Cagliarija za još jednu sezonu, ali se dvoumi jer bi ipak želio - u Hajduk!

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Uh, Dalmacija je na nogama, jer zamislite atmosferu i ludilo kad Darijo Srna istrči u 'bilom' dresu na Poljudu.

Pojačanjima Hajduka tu nije kraj. 'Bili' su osigurali ostanak golmana Josipa Posavca. S Palermom je praktički sve dogovoreno i on bi za oko 500.000 eura uskoro trebao postati igračem Hajduka.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U isto vrijeme 'bili' rade i na dovođenju Muzafera Ejupija (30) koji je proteklih sezona igrao za Osijek. Makedonac je slobodan igrač, raskinuo je ugovor s Osijekom i sada prikuplja ponude. Sjajni napadač može birati, navodno je zainteresirana i Rijeka, ali i neki inozemni klubovi. 

Na Poljudu moraju biti brzi jer okupljanje za pripreme za sljedeću sezonu započinju već 10. lipnja, a prva utakmica pretkola Europske lige čeka ih 11. srpnja. Vremena je malo, a momčad treba pojačati za europske izazove. Uh, kakva bi to senzacija bila da na Poljud 'sleti' Darijo Srna...