kalkulacije

Dan odluke? Ante Čačić ovaj scenarij sigurno bi potpisao u utorak!

03.09.2017 u 19:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija možda ne može već u utorak matematički osigurati plasman na SP u Rusiji, no može mu se približiti na samo mali korak u slučaju trijumfa u Turskoj...

Čačićeva izabrana vrsta nakon trijumfa protiv Kosova sve drži u svojim rukama. Na ljestvici skupine I ima dva boda prednosti ispred Ukrajine i tri ispred Islanđana koji su u subotu iznenađujuće poraženi u Finskoj.

  • +26
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP, nedjeljna utakmica Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska u utorak ne može matematički osigurati plasman na SP, ali može mu se približiti samo na korak, uz povoljan rezultat dvoboja između Islanda i Ukrajine. Ako naši pobijede u Eskisehiru Tursku, a Ukrajina ne svlada Islanđane u gostima, prednost naše reprezentacije na ljestvici će biti takva da će Hrvatska u slučaju pobjede 6. listopada na Maksimiru protiv Finske sve riješiti i prije posljednjeg kola.

S druge strane, tu je i crni scenarij koji još uvijek prijeti. U slučaju poraza Hrvatske u Turskoj i pobjede Ukrajine na Islandu došlo bi do promjene na vrhu ljestvice, a našima bi vjerojatno trebao trijumf u posljednjem kolu u Kijevu kako bi izborili prvu poziciju u grupi I, s tim da bi i drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije bilo ugroženo.

U svakom slučaju, ništa još neće biti riješeno nakon utorka, ali jasno je da se hrvatska reprezentacija nalazi u odličnoj poziciji i potreban još tek mali dodatni napor da bi posao bio uspješno priveden kraju...

SP kvalifikacije Europa

Skupina I

Finska-Island1:0
Ukrajina-Turska2:0
Hrvatska-Kosovo1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska751116
2.Ukrajina742114
3.Island741213
4.Turska732211
5.Finska71154
6.Kosovo70161

Sljedeće utakmice

5.9.Kosovo-Finska
5.9.Island-Ukrajina
5.9.Turska-Hrvatska