psk_2

PO POBJEDU ZA OSMINU FINALA

Zlatko Dalić prelomio: Ovo je početnih 11 Hrvatske za utakmicu istine

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom večeras od 21 sat ključna je utakmica ovog Eura. Iako postoji teorija da se u osminu finala može i s dva boda, jasno je svima da Hrvatska protiv Italije mora tražiti pobjedu, odnosno tri boda, koja bi joj otvorila vrata osmine finala

Uoči odlaska za Njemačku, izbornik Zlatko Dalić najavio je kao primarni cilj - prolazak skupine. A potom što bude.

Međutim, nakon dvije utakmice u kojima nismo vidjeli Hrvatsku kakvu smo priželjkivali, pa shodno tome ni rezultati nisu bili u skladu sa željama, jasno je da se Vatreni večeras moraju 'čupati' protiv aktualnih europskih prvaka, Talijana.

I da će biti teško, bit će.

Međutim, Luka Modrić i društvo naučili su nas da baš u takvim situacijama znaju izvući najbolje iz sebe i momčadi, pa se nadamo da će tako biti i večeras u Leipzigu.

Svjestan prilike je i izbornik Dalić, koji će u ovu utakmicu ponovno ući s drugačijom postavom nego u prethodnoj utakmici. Tako je zapravo i on najavio. No, koliko će promjena točno biti, zasad je samo nagađanje.

Nakon pohvala za živost koju je unio u dvoboju protiv Albanije, očekivalo se kako će 21-godišnji Luka Sučić biti sigurni starter, te da će iz prvog sastava izbaciti Marcela Brozovića. I mnogi su sugerirali tu promjenu, no izbornik je očito od nje odustao. A što je zapravo potvrdio i Mateo Kovačić na pressici uoči utakmice. Naime, ovim je riječima komentirao kritike na igru veznog reda, u kojem su, uz njega, Modrić i Brozović.

'Znamo da nije bilo dobro, nismo bili kvalitetni na lopti kao puno puta, nismo bili mirni na lopti, niti kompaktni kao prije. I onda naša igra pati. Mislim da ove dvije utakmice nije bilo na našoj razini, ali imamo treću utakmicu protiv moćne Italije, moramo u tom aspektu mirnoće biti bolji, puno puta smo igrali skupa, znamo se, vjerujem da ćemo to opet pokazati'.

Ali nije Dalić odustao od Sučića, njega je odlučio staviti na desno krilo, umjesto Lovre Majera.

Drugi igrač koji je ušao u 46. minuti protiv Albanije bio je Mario Pašalić, također je zaslužio pohvale, a njega izbornik vidi na lijevom krilu, dok bi Andrej Kramarić trebao biti prva 'špica'.

Kako se nagađa, promjena će biti i u zadnjoj liniji. Na mjesto lijevog beka vraća se Joško Gvardiol, dok iz momčadi ispada Ivan Perišić. Također, i na desnoj stani u momčad se vraća Josip Stanišić umjesto Josipa Juranovića.

Prema tome, mogući sastav za ključnu utakmicu turnira mogao bi izgledati ovako: Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Sučić, Kramarić, Pašalić.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal