psk_2

PONEDJELJAK, 21 SAT

Ove riječi Spallettija o Hrvatskoj govore sve; komentirao Perišića i Brozovića

Bionic
Reading

Baš kao što i Zlatko Dalić najavljuje pobjedu Hrvatske, jasno je i da izbornik aktualnih europskih prvaka, talijana, Luciano Spalletti priželjkuje tri boda svoje reprezentacije

Za razliku od press-konferencije na kojoj je gostovao albanski izbornik Sylvinho, ova Spallettijeva bila je kudikamo posjećenija.

Nije ni čudo, ipak je nogomet u Italiji sport br. 1, a reprezentacija 'perjanica' tog sporta. Osim toga, Italija je i branitelj naslova, pa se budno prati svaki korak Azzurra.

U momčadi imate samo devet igrača koji su igrač na Euru 2020?

'U nekim utakmicama moguće je dobiti rezultat koji su važni i koji uđu u povijest. Donijeli smo neke odluke što se tiče igrača, jer imamo dobrih igrača. Posjetio sam ih i po klubovima, te sam vidio da su sretni i spremni i željni raditi na Euru, a to znači biti na raspolaganju da igraju ovakve utakmice. A to su zapravo jako teške utakmice. Nije mi se sviđalo kako smo igrali protiv Španjolske, analizirali smo utakmicu. Shvatili smo da moramo nešto mijenjati. I sada svaka reprezentacija ima širok krug igrača, tako sam siguran da smo nešto naučili iz utakmice protiv Španjolske', rekao je izbornik Spalletti.

Jeste li razgovarali s igračima nakon poraza od Španjolske?

'Jako sam zadovoljan. Razgovarali smo. Svi ti igrači su duboko 'unutra', ponašanje je savršeno, oni su spremni odraditi sve, žrtvovati se za suigrače. I znaju da jedni drugima moraju pomagati. Ja sam doživio već puno ovakvih utakmica, i čini mi se da su spremni za sav taj teret'.

Perišića i Brozovića trenirali ste u Interu?

'Oni su sjajni igrači, imaju trkačke sposobnosti, iskustvo, znanje, sve što treba jednoj momčadi. Imaju i godine, ali oni su odlični igrači. Čujemo se ponekad, volim ih. Svi znamo koliko su dobri. S druge strane, mi smo sada na drugim stranama. I svatko igra za svoju momčad. Siguran sam da će dati sve od sebe da će nam biti teško, ali to je nogomet. Kada igraš takvih protivnika moraš biti ofenzivan i drzak'.

Hoćete li 'štedjeti' igrače jer Italiji igra i remi?

'Nije točno, niti protiv Španjolske nikoga nismo štedili. U obje utakmice smo pokušavali raditi iste stvari. U jednoj smo uspjeli, u drugoj nismo. A što smo naučili iz dvoboja protiv Španjolske, vidjet ćemo sutra. Hrvatska je najiskusnija momčad, ofenzivna je, ali mi se moramo znati postaviti. I kada ubrzati, kada usporiti', poruka je talijanskog izbornika.

Spalletti nije želio otkrivati karte, ali je najavio promjene u sastavu.

'Postoji ideja da se nešto mijenja, morat ćemo donijeti svježine, trebamo sigurnost, kontinuitet. Ne možemo dozvoliti protivniku da iskoristi svoje prilike. Možda ćemo biti manje lijepi, ali bolji nego protiv Španjolske. Bitna će biti vezna linija, ne želimo gledati utakmicu gdje nam je suparnik u kaznenom prostoru. Hrvatski igrači znaju jako dobro držati pozicije, posjedovati loptu. Morat ćemo igrati više momčadski, trebat će više reda u momčadi. Mislili smo na sve stvari, imamo ideju koju želimo predočiti na teren', dodao je talijanski strateg.

Otkrio je i kakvo je psihološko stanje momčadi.

'To je lagano, vidjet ćemo u ponedjeljak. Ako izgubimo idemo doma, to je jasno. Igrači znaju u kakvoj su situaciji. Moraš se brzo oporaviti, nemaš previše vremena'.

Dodao je kako se Federico Dimarco oporavio, ali još uvijek je upitno hoće li nastupiti.

'Di Marco može igrati, na raspolaganju, ali tek pred utakmicu ćemo donijeti konačnu odluku', završio je Spalletti, uz zaključak.

'Volim ovu grupu igrača. Mislim da s njima mogu napraviti nešto dobro. Ovih dana smo pričali o danima otkako sam preuzeo ekipu, da znamo kako ići dalje. Vjerojatno trebamo par koraka kako bi bili na top razini. Svaka reprezentacija mora biti u stanju raditi različite stvari, kada izgubiš loptu, kada ideš u napad, kada se braniš. Prije nekoliko godina Italija je to uspijevala raditi cijeli susret, u današnjem nogometu to jako teško. Danas svaka reprezentacija ima igrače koji igraju u velikim klubovima'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal