PAYET JE POTONUO

Čovjek zbog kojeg je sve krenulo nizbrdo za Bilića sada i sam na mukama!

08.11.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Odlazak Dimitrija Payeta iz West Hama u Marseille označio je i početak pada Slavena Bilića koji je kulminirao otkazom ovog ponedjeljka, ali ni francuskom veznjaku trenutno ne cvjetaju ruže...

Podsjetimo, Slaven Bilić je doveo Payeta kao veliko pojačanje tijekom svoje prve sezone na klupi 'čekićara' i bio je to pun pogodak. Zabio je Francuz 15 golova i dodao tome 17 asistencija, a klub je završio blizu vrha Premiershipa i izborio plasman u Europsku ligu.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, iako mu je hrvatski stručnjak probudio karijeru i omogućio mu domaći nastup na Europskom prvenstvu s francuskom nogometnom reprezentacijom, Payet je nezahvalno odlučio pod svaku cijenu pokušati napustiti London i karijeru nastaviti u Marseilleu.

Bilić nije mogao učiniti ništa da ga zaustavi, jer Payet je štrajkao i ucjenjivao svog poslodavca te je na kraju otišao nazad u Francusku u siječnju ove godine, uz odštetu od 29 milijuna eura.

Za našeg bivšeg izbornika bio je to težak udarac kojeg nikad nije uspio nadoknaditi, a ovog ponedjeljka dobio je otkaz, jer se West Ham bez Payeta i s pojačanjima koja se nisu pokazala na terenu našao u zoni ispadanja.

No, niti Dimitri nije mnogo profitirao odlaskom u Marseille. Dnevnik L'Equipe naglašava kako je njegov početak sezone bio jako blijed. Odigrao je sedam utakmica i zabio tek jedan gol, a otkad je ozlijedio bedro klubu bez njega ide bolje i s dvije pobjede probio se na četvrto mjesto ljestvice.

Danas 30-godišnji Payet nije pozvan na posljednja dva okupljanja francuske reprezentacije, što zbog svojih ozljeda, što zbog žestoke konkurencije. Morat će u sljedećim mjesecima pokazati da je vrijedan nastupa na Svjetskom prvenstvu, svog prvog i vjerojatno jedinog u karijeri ako se uspije naći na popisu za Rusiju.

Tko zna, da je ostao uz Slavena Bilića u West Hamu, možda ovih muka ne bi bilo, ni za njega ni za našeg uglednog trenera...