halo, london

Jurčević nam otkrio koji su sljedeći koraci njega i Slavena Bilića

07.11.2017 u 16:39

Bionic
Reading

Engleski West Ham United u ponedjeljak se zahvalio hrvatskom stručnom stožeru, na čijem je čelu bio Slaven Bilić. U tom 'paketu' prije dvije i pol sezone stigli su i Nikola Jurčević, Miljenko Rak i Edin Terzić

Nikola Jurčević uvijek je susretljiv, na telefonskoj 'liniji', pa makar na 'tapeti' bile i nezgodne teme. A kada dobiješ otkaz sasvim sigurno nije jednostavno.

  • +13
Premier liga, West Ham United - Liverpool Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Eddie Keogh

'Naravno da nije, jer cijelo smo vrijeme razmišljali što napraviti, kako igrati, kako do dobrog rezultata. Naravno, i svjesni smo da nam ovaj rezultat nije išao na ruku, pa kako je i sâm Slaven u ponedjeljak rekao, bili smo spremni i na ovakav rasplet', iskren je bio Nikola Jurčević, koji je uz Slavena Bilića od njegova preuzimanja A reprezentacije, odnosno od 2006. godine.

Nakon reprezentativnog, Jurčević je nastavio uz Bilića i u klupskom angažmanu. Prvo u moskovskom Lokomotivu, potom u Bešiktaštu te od ljeta 2015. u West Ham Unitedu. Prije toga, Jurčević je radio sasmostalno, kao trener Zagreba, Dinama, Austrije i Slaven Belupa. 

'Bilo što sada reći drugo, nema smisla. Ovo sve nam se dogodilo tek jučer, i sada, nakon 2,5 godine prvo moramo razmišljati o povratku kući, odnosno razduživanju stvari i obveza. Najiskrenije, o bilo ćemu drugom uopće nismo razmišljali. NI Bilić, ni ja, ni itko od nas, jer svu smo pažnju usmjerili na rad u West Hamu'.

Dobro, ali već čitamo kako krećete u samostalnu karijeru, možda čak i klupi Hajduka, Bilić prema Rangersima?

'Vjerujte, sve nam je ovo još friško. Čitamo i mi svašta, ali nas nitko nije kontaktirao, pa mogu samo reći kako je riječ o špekulacijama. Što će biti dalje, nitko od nas ne zna'.

OK. Ali znate hoćete li stići do četvrtka u Zagreb i bodriti reprezentaciju protiv Grčke?

'Iako bi htio doći, nisam siguran. Jer sigurno imamo još dva, tri dana obveza po Londonu. U svakom slučaju, ako i ne dođem, navijat ću odavde. A što se tiče tih dvoboja, uvjeren sam da je kvaliteta na našoj strani i da će Dalić dobro pripremiti momčad te s ovim dečkima izboriti nastup na SP-u u Rusiji', zaključio je Nikola Jurčević.